Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
26 Septembrie 2020
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

CREDITE SUBVENTIONATE PENTRU SUSTINEREA SI DEZVOLTAREA IMM-urilorChina: reforma in 4.855 de ferme forestiereNoul placaj de la KronospanLa Comanesti se intinde cea mai mare fabrica de panel din intreaga lumeCea mai ampla campanie de impadurire pe care a avut-o vreodata Romania va fi organizata in primavara anului viitor, cu ocazia Lunii PaduriiInstitutul National de Cercetare-Dezvoltare in SilviculturaEgger a investit 6,5 milioane euro in noi tehnologii de productie la fabrica de la Radauti, SuceavaRepublica Moldova: Guvernul ia in calcul reluarea exportului de masa lemnoasaTargu-Muresul risca sa isi piarda traditia de prelucrare a lemnuluiDirectorul InstitutuluiPamirco si Salmir Impex vor furniza traverse din lemn catre CFRMinistrul Mediului ia in calcul interzicerea exportului de lemn in afara UEAfacerile din domeniul exploatarilor forestiere si prelucrarii lemnului vor atinge in 2019 cel mai ridicat nivel din istorieRepublica Moldova: salariile angajatilor din industria lemnului ar putea creste cu 15-16 la sutaSuceava: In primele 10 luni ale anului, Romsilva a vandut cele mai mari volume de lemn pentru focGrupul Holzindustrie Schweighofer va fi redenumit HS Timber GroupRomsilva a vandut populatiei lemn pentru foc la un pret mediu de 180 de lei pe mc, fara TVARomsilva a organizat seminarul cu temaPadurarii vor fi inarmati cu armament de serviciuPovestea unei masini din lemn construita de Peter Szabo, un tamplar din MuresTentaculele mafiei lemnului se intind pana in RusiaTrimisi in fata comisiei de etica dupa comunicarea cantitatii reale de lemn disparut din padurile RomanieiKronstadt R.A. implementeaza un proiect pentru punerea in valoare a padurilor urbane si periurbaneViorica Dancila vrea sa rezolve problema taierii ilegale a padurilor din taraGigantul de mobila Momax deschide la Oradea al 76-lea magazinProducatorii de mobila din Romania isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice incercare de defaimare a acestui sectorSuceava: controale la firmele din industria lemnuluiKronospan: investitie de cca. 8 milioane euro intr-o instalatie de procesare si prelucrare deseuri lemnoaseLemn de foc putin si scump in NeamtBrazilia: defrisari record in padurea amazonianaAdministratorii Parcului National Retezat au raspuns informatiilor lansate de jurnalistii Netflix

AFP avertizeaza asupra fenomenului de neoprit de taiere ilegala a padurilor din Romania

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: PSD a decis sa saboteze vechiul sistem SUMAL

Ungaria a lansat un program national de impadurire

40.000 de pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molid

UE, masuri impotriva defrisarilor ilegale

Prahova: 275 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 267.034 de lei

200 de absolventi ai facultatilor de silvicultura din Romania au sustinut concursul de angajare in cadrul Romsilva

Egger a infiintat o clasa de invatamant dual in parteneriat cu un liceu din orasul Suceava

Pretul lemnului de foc la Iasi

Echipa Netflix, agresata de taietorii de lemne din Romania in timp ce filma un documentar

Memoriu despre agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva

Arad: ieftinire cu 17 la suta a lemnului de foc

Seful Garzii Forestiere Suceava, Mihai Gasparel, in centrul unui scandal in PNL

Padurile din Romania in atentia presei internationale

Noul sistem SUMAL

Romsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa pentru productia 2020

Kelemen Hunor propune stoparea exportului de masa lemnoasa bruta pentru urmatorii 10 ani

Bistrita-Nasaud, printre judetele cu cele mai multe taieri ilegale de paduri

Grupul italian Natuzzi, cel mai mare producator de mobil din Italia, vine la Baia Mare

Protocol de colaborare pentru promovarea Sistemului de Certificare Forestiera

Schweighofer a vandut actiunile detinute la Bioenergy Suceava SA

In Romania, se taie anual 38 de milioane de metri cubi de lemn

Protestul silvicultorilor: "Vrem sa muncim in siguranta"

Asistatii sociali au plantat zeci de hectare de padure

Miranda Kerr si-a lansat prima colectie de mobila

3 hectare de padure au ars

ICFF si WantedDesign Manhattan impart casa in 2020

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Garda Forestiera Brasov, perchezitionata

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Statisticile prezentate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) arata ca peste 12.600 de companii cu cifre de afaceri care depasesc 178 miliarde de euro se afla in topul celor mai performante firme din 2018. Pe primele 10 locuri (1-10) la nivel national se claseaza 12.603 companii - operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.466 din industrie, 3.521 din servicii, 2.615 din comert, 312 din turism, 468 din cercetare-dezvoltare si high-tech, 643 din agricultura, silvicultura si pescuit si 578 din constructii.

"Cele 12.603 companii au o cifra de afaceri de aproximativ 178,48 miliarde euro, un profit din exploatare de circa 14,87 miliarde euro si 1.340.310 de salariati", se precizeaza intr-un comunicat CCIR.

Potrivit Instant Factoring, prima companie fintech de factoring online din Romania, microintreprinderile din Romania isi continua traiectoria crescatoare, in ciuda problemelor pe care le intampina, ca urmare a lipsei de forta de munca. Totusi, evolutia cifrei de afaceri a fost usor descendenta, anul trecut.

Astfel, microintreprinderile din Romania au realizat, anul trecut, o cifra de afaceri totala in valoare de 129 miliarde lei si un profit de 27,5 miliarde lei (21% din cifra de afaceri si o medie de 52.390 lei per companie).
Companiile cu o vechime mai mica de cinci ani au generat cea mai mare pondere (24%) din cifra de afaceri in 2018, arata datele Instant Factoring. La nivelul anului 2018 sunt 524.900 de firme active, cu 2,5% mai multe fata de anul precedent.

Conform clasificarii companiilor dupa nivelul cifrei de afaceri, firmele aflate in intervalul 50.000 - 250.000 euro au realizat 47,5% din cifra de afaceri consolidata a sectorului, in crestere cu 2,5% fata de 2017, urmate de categoria 250.000 - 500.000 euro cu 36,3% si de cele mai mici, aflate sub 50.000 euro cu o pondere in rezultat de 16,2%.

"Segmentul microintreprinderilor este in continuare foarte important pentru noi. Il consideram unul dintre principalele sectoare prin care economia noastra poate creste. Este de notat ca 43,2% dintre micro-intreprinderi au o vechime cuprinsa intre 10-20 de ani, ceea ce arata faptul ca antreprenorii se straduiesc sa reziste pe piata, au trecut deja printr-o criza economica si sunt inca activi si merita tot sprijinul pe care il pot primi ca sa-si dezvolte afacerea", a declarat Adina China-Birta, director general Instant Factoring.

Surse
capital.ro
newsweek.ro
capital.ro
21 octombrie 2019