Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
16 Octombrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Locuri de munca disponibile in Iasi pentru industria lemnuluiA fost desemnat padurarul anului 2019Invatamant dual pentru industria lemnuluiGandacul de scoarta provoaca pierderi de 1,7 miliarde euro padurilor din CehiaColegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in SilviculturaBentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatoriiSilvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionalaCum sa alegi furnizorul de materiale si echipamente de sablareProtest al silvicultorilor, pe 24 septembrieSilvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteazaDumitru Blaga, CEO Simex, este noul vicepresedinte la APMRMANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras SeverinIncediu de amploare la o fabrica de mobila din OradeaCrestere a utilizarii lemnului in Marea BritanieCercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriaseO suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019

Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegale

Lipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvic

Adunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania

Workshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia Kronospan

Holzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la Radauti

Peste 85% din productia de mobila romaneasca merge la export

Marele jaf din paduri, incurajat de Guvern

Alba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euro

Zeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegal

Pretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...

Suceava: transporturi ilegale de lemn

Forest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduri

Guvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de foc

Romsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgine

Furtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industria

Masuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Anul viitor, in perioada 19-23 mai, se va desfasura la Colegiul Silvic din Gurghiu, Concursul National de Competente in Silvicultura.

Un lucru imbucurator, avand in vedere ca randul tarii noastre vine abia o data la 18 - 20 de ani. “Anul viitor avem noi onoarea sa organizam concursul european. Am depus anul trecut candidatura, am fost in Suedia la sedinta tehnica de organizare a concursului si am fost acceptati pentru organizare. Vor participa 20 de tari cu echipele de la cele mai bune scoli silvice din Europa. Romania nu a organizat inca niciodata concursul european si tocmai din acest motiv este o onoare pentru noi sa organizam aceasta competitie” precizeaza Marcel Mandru, directorul Colegiului Silvic din Gurghiu.

Din anul 2011, de cand acest concurs a fost adaptat la regulamentul concursului european de competente in silvicultura, Colegiul Silvic din Gurghiu a castigat de trei ori acest concurs. Incluzand si aceasta editie, este a doua oara cand Colegiul din Gurghiu se ocupa de organizare, prima editie fiind organizata de Gurghiu in anul 2013.

La finalul saptamanii trecute a avut loc sedinta tehnica de pregatire a concursului, la care au participat reprezentanti ai tuturor tarilor ce vor participa la concurs.

Cate o echipa de la fiecare liceu din Branesti, Brasov, Campulung Moldovenesc, Nasaud, Timisoara si bineinteles ,Gurghiu, se vor intrece pentru titlul de campioana nationala, unde echipa castigatoare va reprezenta Romania la faza europeana.

Concursul va avea doua probe, manuirea motoferastraului cu cinci subprobe precum schimbarea lantului, taierea de precizie a bustenilor, taierea combinata a bustenilor, doborarea unul arbore/catarg, cepuirea busteanului. La proba de traseu forestier, concurentii vor fi nevoiti sa treaca de 16 subprobe de perspicacitate, abilitati si cunostinte silvice printre care amintim: varsta arborelui pe picior, inaltimea arborelui pe picior, numarul de arbori la hectar, recunoasterea speciilor de arbori dupa frunze, lujeri, fructe/conuri, recunoasterea speciilor de vanat, proba de aventura.

Surse
zi-de-zi.ro
glasulvailor.ro
Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura
7 octombrie 2019