Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
29 Mai 2020
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

CREDITE SUBVENTIONATE PENTRU SUSTINEREA SI DEZVOLTAREA IMM-urilorChina: reforma in 4.855 de ferme forestiereNoul placaj de la KronospanLa Comanesti se intinde cea mai mare fabrica de panel din intreaga lumeCea mai ampla campanie de impadurire pe care a avut-o vreodata Romania va fi organizata in primavara anului viitor, cu ocazia Lunii PaduriiInstitutul National de Cercetare-Dezvoltare in SilviculturaEgger a investit 6,5 milioane euro in noi tehnologii de productie la fabrica de la Radauti, SuceavaRepublica Moldova: Guvernul ia in calcul reluarea exportului de masa lemnoasaTargu-Muresul risca sa isi piarda traditia de prelucrare a lemnuluiDirectorul InstitutuluiPamirco si Salmir Impex vor furniza traverse din lemn catre CFRMinistrul Mediului ia in calcul interzicerea exportului de lemn in afara UEAfacerile din domeniul exploatarilor forestiere si prelucrarii lemnului vor atinge in 2019 cel mai ridicat nivel din istorieRepublica Moldova: salariile angajatilor din industria lemnului ar putea creste cu 15-16 la sutaSuceava: In primele 10 luni ale anului, Romsilva a vandut cele mai mari volume de lemn pentru focGrupul Holzindustrie Schweighofer va fi redenumit HS Timber GroupRomsilva a vandut populatiei lemn pentru foc la un pret mediu de 180 de lei pe mc, fara TVARomsilva a organizat seminarul cu temaPadurarii vor fi inarmati cu armament de serviciuPovestea unei masini din lemn construita de Peter Szabo, un tamplar din MuresTentaculele mafiei lemnului se intind pana in RusiaTrimisi in fata comisiei de etica dupa comunicarea cantitatii reale de lemn disparut din padurile RomanieiKronstadt R.A. implementeaza un proiect pentru punerea in valoare a padurilor urbane si periurbaneViorica Dancila vrea sa rezolve problema taierii ilegale a padurilor din taraGigantul de mobila Momax deschide la Oradea al 76-lea magazinProducatorii de mobila din Romania isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice incercare de defaimare a acestui sectorSuceava: controale la firmele din industria lemnuluiKronospan: investitie de cca. 8 milioane euro intr-o instalatie de procesare si prelucrare deseuri lemnoaseLemn de foc putin si scump in NeamtBrazilia: defrisari record in padurea amazonianaAdministratorii Parcului National Retezat au raspuns informatiilor lansate de jurnalistii Netflix

AFP avertizeaza asupra fenomenului de neoprit de taiere ilegala a padurilor din Romania

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: PSD a decis sa saboteze vechiul sistem SUMAL

Ungaria a lansat un program national de impadurire

40.000 de pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molid

UE, masuri impotriva defrisarilor ilegale

Prahova: 275 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 267.034 de lei

200 de absolventi ai facultatilor de silvicultura din Romania au sustinut concursul de angajare in cadrul Romsilva

Egger a infiintat o clasa de invatamant dual in parteneriat cu un liceu din orasul Suceava

Pretul lemnului de foc la Iasi

Echipa Netflix, agresata de taietorii de lemne din Romania in timp ce filma un documentar

Memoriu despre agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva

Arad: ieftinire cu 17 la suta a lemnului de foc

Seful Garzii Forestiere Suceava, Mihai Gasparel, in centrul unui scandal in PNL

Padurile din Romania in atentia presei internationale

Noul sistem SUMAL

Romsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa pentru productia 2020

Kelemen Hunor propune stoparea exportului de masa lemnoasa bruta pentru urmatorii 10 ani

Bistrita-Nasaud, printre judetele cu cele mai multe taieri ilegale de paduri

Grupul italian Natuzzi, cel mai mare producator de mobil din Italia, vine la Baia Mare

Protocol de colaborare pentru promovarea Sistemului de Certificare Forestiera

Schweighofer a vandut actiunile detinute la Bioenergy Suceava SA

In Romania, se taie anual 38 de milioane de metri cubi de lemn

Protestul silvicultorilor: "Vrem sa muncim in siguranta"

Asistatii sociali au plantat zeci de hectare de padure

Miranda Kerr si-a lansat prima colectie de mobila

3 hectare de padure au ars

ICFF si WantedDesign Manhattan impart casa in 2020

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Garda Forestiera Brasov, perchezitionata

Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Anul viitor, in perioada 19-23 mai, se va desfasura la Colegiul Silvic din Gurghiu, Concursul National de Competente in Silvicultura.

Un lucru imbucurator, avand in vedere ca randul tarii noastre vine abia o data la 18 - 20 de ani. “Anul viitor avem noi onoarea sa organizam concursul european. Am depus anul trecut candidatura, am fost in Suedia la sedinta tehnica de organizare a concursului si am fost acceptati pentru organizare. Vor participa 20 de tari cu echipele de la cele mai bune scoli silvice din Europa. Romania nu a organizat inca niciodata concursul european si tocmai din acest motiv este o onoare pentru noi sa organizam aceasta competitie” precizeaza Marcel Mandru, directorul Colegiului Silvic din Gurghiu.

Din anul 2011, de cand acest concurs a fost adaptat la regulamentul concursului european de competente in silvicultura, Colegiul Silvic din Gurghiu a castigat de trei ori acest concurs. Incluzand si aceasta editie, este a doua oara cand Colegiul din Gurghiu se ocupa de organizare, prima editie fiind organizata de Gurghiu in anul 2013.

La finalul saptamanii trecute a avut loc sedinta tehnica de pregatire a concursului, la care au participat reprezentanti ai tuturor tarilor ce vor participa la concurs.

Cate o echipa de la fiecare liceu din Branesti, Brasov, Campulung Moldovenesc, Nasaud, Timisoara si bineinteles ,Gurghiu, se vor intrece pentru titlul de campioana nationala, unde echipa castigatoare va reprezenta Romania la faza europeana.

Concursul va avea doua probe, manuirea motoferastraului cu cinci subprobe precum schimbarea lantului, taierea de precizie a bustenilor, taierea combinata a bustenilor, doborarea unul arbore/catarg, cepuirea busteanului. La proba de traseu forestier, concurentii vor fi nevoiti sa treaca de 16 subprobe de perspicacitate, abilitati si cunostinte silvice printre care amintim: varsta arborelui pe picior, inaltimea arborelui pe picior, numarul de arbori la hectar, recunoasterea speciilor de arbori dupa frunze, lujeri, fructe/conuri, recunoasterea speciilor de vanat, proba de aventura.

Surse
zi-de-zi.ro
glasulvailor.ro
Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura
7 octombrie 2019