Bentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatorii

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
29 Mai 2020
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

CREDITE SUBVENTIONATE PENTRU SUSTINEREA SI DEZVOLTAREA IMM-urilorChina: reforma in 4.855 de ferme forestiereNoul placaj de la KronospanLa Comanesti se intinde cea mai mare fabrica de panel din intreaga lumeCea mai ampla campanie de impadurire pe care a avut-o vreodata Romania va fi organizata in primavara anului viitor, cu ocazia Lunii PaduriiInstitutul National de Cercetare-Dezvoltare in SilviculturaEgger a investit 6,5 milioane euro in noi tehnologii de productie la fabrica de la Radauti, SuceavaRepublica Moldova: Guvernul ia in calcul reluarea exportului de masa lemnoasaTargu-Muresul risca sa isi piarda traditia de prelucrare a lemnuluiDirectorul InstitutuluiPamirco si Salmir Impex vor furniza traverse din lemn catre CFRMinistrul Mediului ia in calcul interzicerea exportului de lemn in afara UEAfacerile din domeniul exploatarilor forestiere si prelucrarii lemnului vor atinge in 2019 cel mai ridicat nivel din istorieRepublica Moldova: salariile angajatilor din industria lemnului ar putea creste cu 15-16 la sutaSuceava: In primele 10 luni ale anului, Romsilva a vandut cele mai mari volume de lemn pentru focGrupul Holzindustrie Schweighofer va fi redenumit HS Timber GroupRomsilva a vandut populatiei lemn pentru foc la un pret mediu de 180 de lei pe mc, fara TVARomsilva a organizat seminarul cu temaPadurarii vor fi inarmati cu armament de serviciuPovestea unei masini din lemn construita de Peter Szabo, un tamplar din MuresTentaculele mafiei lemnului se intind pana in RusiaTrimisi in fata comisiei de etica dupa comunicarea cantitatii reale de lemn disparut din padurile RomanieiKronstadt R.A. implementeaza un proiect pentru punerea in valoare a padurilor urbane si periurbaneViorica Dancila vrea sa rezolve problema taierii ilegale a padurilor din taraGigantul de mobila Momax deschide la Oradea al 76-lea magazinProducatorii de mobila din Romania isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice incercare de defaimare a acestui sectorSuceava: controale la firmele din industria lemnuluiKronospan: investitie de cca. 8 milioane euro intr-o instalatie de procesare si prelucrare deseuri lemnoaseLemn de foc putin si scump in NeamtBrazilia: defrisari record in padurea amazonianaAdministratorii Parcului National Retezat au raspuns informatiilor lansate de jurnalistii Netflix

AFP avertizeaza asupra fenomenului de neoprit de taiere ilegala a padurilor din Romania

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: PSD a decis sa saboteze vechiul sistem SUMAL

Ungaria a lansat un program national de impadurire

40.000 de pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molid

UE, masuri impotriva defrisarilor ilegale

Prahova: 275 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 267.034 de lei

200 de absolventi ai facultatilor de silvicultura din Romania au sustinut concursul de angajare in cadrul Romsilva

Egger a infiintat o clasa de invatamant dual in parteneriat cu un liceu din orasul Suceava

Pretul lemnului de foc la Iasi

Echipa Netflix, agresata de taietorii de lemne din Romania in timp ce filma un documentar

Memoriu despre agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva

Arad: ieftinire cu 17 la suta a lemnului de foc

Seful Garzii Forestiere Suceava, Mihai Gasparel, in centrul unui scandal in PNL

Padurile din Romania in atentia presei internationale

Noul sistem SUMAL

Romsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa pentru productia 2020

Kelemen Hunor propune stoparea exportului de masa lemnoasa bruta pentru urmatorii 10 ani

Bistrita-Nasaud, printre judetele cu cele mai multe taieri ilegale de paduri

Grupul italian Natuzzi, cel mai mare producator de mobil din Italia, vine la Baia Mare

Protocol de colaborare pentru promovarea Sistemului de Certificare Forestiera

Schweighofer a vandut actiunile detinute la Bioenergy Suceava SA

In Romania, se taie anual 38 de milioane de metri cubi de lemn

Protestul silvicultorilor: "Vrem sa muncim in siguranta"

Asistatii sociali au plantat zeci de hectare de padure

Miranda Kerr si-a lansat prima colectie de mobila

3 hectare de padure au ars

ICFF si WantedDesign Manhattan impart casa in 2020

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Garda Forestiera Brasov, perchezitionata

Bentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatorii

Bentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatorii

Asa cum este definita de catre geologi, bentonita este o roca formata din argile coloidale, cu un continut mare de montorillonit, care este un mineral din categoria smectitelor. Bentonita este produsa in situ prin devitrificarea cenuselor vulcanice în prezenta apei. Denumirea de bentonita îsi are originea în fortul Benton (USA), localitatea unde a fost gasita pentru prima data. Datorita proprietatilor sale deosebite si multiplelor utilizari, bentonita a fost supranumita “Namolul minune” sau “Argila cu o mie de utilizari”.

Printre aplicatiile principale ale bentonitei în industrie se numara: liant în amestecurile de formare în turnatorii, catalizator în rafinarea de petrol, agent peletizare minereuri de fier si pentru îmbunatatirea proprietatilor lichidelor de foraj. Alte aplicatii includ: hidroizolant în proiecte de constructii si inginerie civila (etansare depozite de deseuri nucleare, bariera pentru protectia pânzelor freatice, prize de pamânt, lanturi de irigare), ingredient pentru industria ceramica, agent de stabilizare pentru vopseluri, cosmetice sau medicamente, agent de limpezire pentru bauturi alcoolice si nealcoolice (vin, otet, mied, cidru, sucuri din fructe), decolorant pentru uleiuri naturale, liant pentru hrana animalelor, asternuturi igienice pentru animale de companie, agent de purificare pentru ape reziduale.

În prezent, exista mai multe tipuri de bentonita sodica disponibile pe piata din România, care sunt folosite cu succes pentru cele mai multe dintre aceste aplicatii, mai exact: Bentonita Sodica PREMIUM, origine Argentina si Bentonita Sodica SUPER-BOND, origine India, ambele puse la dispozitie de catre GritSablare, lider national în comercializarea de materiale industriale de sablare, debitare cu jet de apa si materiale pentru turnatorii si foraje.

Bentonita Sodica PREMIUM, origine Argentina, este extrasa din mine de montorillonit cu renume de peste 140 de ani si este considerata cea mai buna bentonita sodica din lume pentru realizarea pieselor turnate cu grad mare de finete în turnatorii, datorita continutului ridicat de montmorillonit si calitatilor sale excelente: stabilitate termica ridicata, rezistenta mecanica precum si rezistenta la compresiune. Cu un rest pe sita 200 Mesh de numai 0,5% si un grad ridicat de puritate de 99%, Bentonita Sodica PREMIUM ofera un nivel maxim de finete pentru eliminarea defectelor de turnatorie si obtinerea de suprafete metalice fine, fara porozitate, gauri si fisuri pentru piese turnate cu geometrii complexe. În plus, Bentonita Sodica PREMIUM este caracterizata printr-o capacitate de absorbtie ridicata, superioara fata de alte bentonite de pe piata – poate absorbi o cantitate de apa de pâna la 16 ori mai mare fata de masa produsului, iar dupa saturarea completa cu apa, volumul bentonitei hidratate este de 12 pâna la 15 ori mai mare fata de volumul produsului initial – fiind ideala în aplicatii de hidroizolare în sol, prin gonflarea în interstitiile solului cu care este amestecata, formând o bariera cu permeabilitate redusa. Capacitatea de gonflare este maximizata datorita dimensiunii reduse a particulelor de bentonita care se umfla si etanseaza chiar si cele mai mici goluri de aer din sol. Astfel, un mix de bentonita si sol formeaza o bariera durabila pentru un timp îndelungat. Totodata, acest produs este disponibil inclusiv în ambalaje mici de 25 kg pentru a putea fi valorificat si de catre utilizatorii casnici în aplicatii domestice: aditiv pentru cresterea rezistentei produselor de ceramica, liant în hrana pentru animale, asternuturi igienice.

Bentonita Sodica SUPER-BOND provine din argile cu continut mare de montmorillonit din India, cu rezistenta mecanica si rezistenta la compresiune ridicata, fiind un produs recomandat pentru majoritatea aplicatiilor din turnatorii pentru a elimina defectele pieselor metalice turnate. Fiind un material tixotropic excelent, Bentonita sodica SUPER-BOND se foloseste cu succes pentru obtinerea gelului de foraj, cu rezistenta superioara, capabil sa asigure stabilitatea pe verticala a lantului si izolarea lichidului de foraj în put. Produsul este disponibil în ambalaje de tip big bag de 1350 kg, fiind destinat, în principal, aplicatiilor pe scara larga din industrie, hidroizolatii, constructii, inginerie civila.

GritSablare este un brand de renume la nivel national si în Europa de Sud-Est în domeniul materialelor si echipamentelor industriale (alice de otel premium, bile de otel premium, alice angulare de inox, alice cilindrice de inox, electrocorindon alb si electrocorindon maro, granat rosu pentru sablare, granat rosu pentru water-jet, bile de sticla, zgura de cupru, grafit pentru turnatorii), fiind într-o continua cautare de solutii tehnice noi si moderne pentru necesitatile din industrie. Totodata, compania ofera multiple beneficii partenerilor sai comerciali, programe personalizate de achizitie si rate fara dobânda, pentru a încheia parteneriate de afaceri pe termen lung si relatii contractuale benefice pentru toate partile implicate.

Sursa
gritsablare.ro
24 septembrie 2019