Silvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionala

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
05 Decembrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Padurarii vor fi inarmati cu armament de serviciuPovestea unei masini din lemn construita de Peter Szabo, un tamplar din MuresTentaculele mafiei lemnului se intind pana in RusiaTrimisi in fata comisiei de etica dupa comunicarea cantitatii reale de lemn disparut din padurile RomanieiKronstadt R.A. implementeaza un proiect pentru punerea in valoare a padurilor urbane si periurbaneViorica Dancila vrea sa rezolve problema taierii ilegale a padurilor din taraGigantul de mobila Momax deschide la Oradea al 76-lea magazinProducatorii de mobila din Romania isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice incercare de defaimare a acestui sectorSuceava: controale la firmele din industria lemnuluiKronospan: investitie de cca. 8 milioane euro intr-o instalatie de procesare si prelucrare deseuri lemnoaseLemn de foc putin si scump in NeamtBrazilia: defrisari record in padurea amazonianaAdministratorii Parcului National Retezat au raspuns informatiilor lansate de jurnalistii NetflixAFP avertizeaza asupra fenomenului de neoprit de taiere ilegala a padurilor din RomaniaMinistrul Mediului, Apelor si Padurilor: PSD a decis sa saboteze vechiul sistem SUMALUngaria a lansat un program national de impadurire40.000 de pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molidUE, masuri impotriva defrisarilor ilegalePrahova: 275 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 267.034 de lei200 de absolventi ai facultatilor de silvicultura din Romania au sustinut concursul de angajare in cadrul RomsilvaEgger a infiintat o clasa de invatamant dual in parteneriat cu un liceu din orasul SuceavaPretul lemnului de foc la IasiEchipa Netflix, agresata de taietorii de lemne din Romania in timp ce filma un documentarMemoriu despre agresiunile asupra personalului silvic din cadrul RomsilvaArad: ieftinire cu 17 la suta a lemnului de focSeful Garzii Forestiere Suceava, Mihai Gasparel, in centrul unui scandal in PNLPadurile din Romania in atentia presei internationaleNoul sistem SUMALRomsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa pentru productia 2020Kelemen Hunor propune stoparea exportului de masa lemnoasa bruta pentru urmatorii 10 aniBistrita-Nasaud, printre judetele cu cele mai multe taieri ilegale de paduri

Grupul italian Natuzzi, cel mai mare producator de mobil din Italia, vine la Baia Mare

Protocol de colaborare pentru promovarea Sistemului de Certificare Forestiera

Schweighofer a vandut actiunile detinute la Bioenergy Suceava SA

In Romania, se taie anual 38 de milioane de metri cubi de lemn

Protestul silvicultorilor: "Vrem sa muncim in siguranta"

Asistatii sociali au plantat zeci de hectare de padure

Miranda Kerr si-a lansat prima colectie de mobila

3 hectare de padure au ars

ICFF si WantedDesign Manhattan impart casa in 2020

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Garda Forestiera Brasov, perchezitionata

Bilant sumbru: 4 padurari ucisi in 2019

Locuri de munca disponibile in Iasi pentru industria lemnului

A fost desemnat padurarul anului 2019

Invatamant dual pentru industria lemnului

Gandacul de scoarta provoaca pierderi de 1,7 miliarde euro padurilor din Cehia

Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Bentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatorii

Silvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionala

Cum sa alegi furnizorul de materiale si echipamente de sablare

Protest al silvicultorilor, pe 24 septembrie

Silvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteaza

Dumitru Blaga, CEO Simex, este noul vicepresedinte la APMR

MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras Severin

Incediu de amploare la o fabrica de mobila din Oradea

Crestere a utilizarii lemnului in Marea Britanie

Cercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriase

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul Valcea

Silvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionala

Silvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionala

Incepand cu anul 1995, in a treia duminica a lunii septembrie, se sarbatoreste Ziua Profesionala a Silvicultorilor din Republica Moldova.

Cu acest prilej, Agentia “Moldsilva” a organizat mai multe activitati de promovare si mediatizare a masurilor de protectie a padurii, printre care si traditionalul concurs de profesionalism, care a ajuns in acest an la cea de-a XXI-a editie, comunica MOLDPRES.

„Cu 24 de ani in urma, in semn de consideratie si recunostinta pentru importanta domeniului si profesiei, in Republica Moldova a fost instituita sarbatoarea . Iubind, ocrotind si pazind Padurea, silvicultorul prin munca sa asidua, depusa zi de zi, contribuie la perpetuarea nobilei profesii si transmiterea generatiilor viitoare a dragostei fata de aceasta bogatie”, a mentionat intr-un mesaj de felicitare, directorul Agentiei „Moldsilva”, Valeriu Caisin.

”Obiectivul general de activitate al autoritatii silvice centrale se axeaza pe asigurarea unei dezvoltari durabile, gestionarea pe principii ecologice, in baza amenajamentelor silvice, a fondurilor forestier si cinegetic, precum si pe conservarea biodiversitatii ecosistemelor forestiere”.

In prezent, fondul forestier al R. Moldova ocupa o suprafata de circa 448 mii de hectare (13,2% din teritoriul tarii). Astfel, gradul de impadurire constituie 11,4% sau 0,086 ha de padure pe cap de locuitor. Mare parte din terenurile fondului forestier (81%) se afla in proprietatea statului, 18,4% sunt detinute de administratia locala si 0,6% sunt proprietate privata. Fondul forestier national este gestionat de Agentia “Moldsilva” din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului si care include 25 de unitati silvice si peste patru mii de angajati.

Sursa
moldpres.md
Silvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionala
22 septembrie 2019