MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
25 Ianuarie 2020
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

China: reforma in 4.855 de ferme forestiereNoul placaj de la KronospanLa Comanesti se intinde cea mai mare fabrica de panel din intreaga lumeCea mai ampla campanie de impadurire pe care a avut-o vreodata Romania va fi organizata in primavara anului viitor, cu ocazia Lunii PaduriiInstitutul National de Cercetare-Dezvoltare in SilviculturaEgger a investit 6,5 milioane euro in noi tehnologii de productie la fabrica de la Radauti, SuceavaRepublica Moldova: Guvernul ia in calcul reluarea exportului de masa lemnoasaTargu-Muresul risca sa isi piarda traditia de prelucrare a lemnuluiDirectorul InstitutuluiPamirco si Salmir Impex vor furniza traverse din lemn catre CFRMinistrul Mediului ia in calcul interzicerea exportului de lemn in afara UEAfacerile din domeniul exploatarilor forestiere si prelucrarii lemnului vor atinge in 2019 cel mai ridicat nivel din istorieRepublica Moldova: salariile angajatilor din industria lemnului ar putea creste cu 15-16 la sutaSuceava: In primele 10 luni ale anului, Romsilva a vandut cele mai mari volume de lemn pentru focGrupul Holzindustrie Schweighofer va fi redenumit HS Timber GroupRomsilva a vandut populatiei lemn pentru foc la un pret mediu de 180 de lei pe mc, fara TVARomsilva a organizat seminarul cu temaPadurarii vor fi inarmati cu armament de serviciuPovestea unei masini din lemn construita de Peter Szabo, un tamplar din MuresTentaculele mafiei lemnului se intind pana in RusiaTrimisi in fata comisiei de etica dupa comunicarea cantitatii reale de lemn disparut din padurile RomanieiKronstadt R.A. implementeaza un proiect pentru punerea in valoare a padurilor urbane si periurbaneViorica Dancila vrea sa rezolve problema taierii ilegale a padurilor din taraGigantul de mobila Momax deschide la Oradea al 76-lea magazinProducatorii de mobila din Romania isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice incercare de defaimare a acestui sectorSuceava: controale la firmele din industria lemnuluiKronospan: investitie de cca. 8 milioane euro intr-o instalatie de procesare si prelucrare deseuri lemnoaseLemn de foc putin si scump in NeamtBrazilia: defrisari record in padurea amazonianaAdministratorii Parcului National Retezat au raspuns informatiilor lansate de jurnalistii NetflixAFP avertizeaza asupra fenomenului de neoprit de taiere ilegala a padurilor din Romania

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: PSD a decis sa saboteze vechiul sistem SUMAL

Ungaria a lansat un program national de impadurire

40.000 de pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molid

UE, masuri impotriva defrisarilor ilegale

Prahova: 275 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 267.034 de lei

200 de absolventi ai facultatilor de silvicultura din Romania au sustinut concursul de angajare in cadrul Romsilva

Egger a infiintat o clasa de invatamant dual in parteneriat cu un liceu din orasul Suceava

Pretul lemnului de foc la Iasi

Echipa Netflix, agresata de taietorii de lemne din Romania in timp ce filma un documentar

Memoriu despre agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva

Arad: ieftinire cu 17 la suta a lemnului de foc

Seful Garzii Forestiere Suceava, Mihai Gasparel, in centrul unui scandal in PNL

Padurile din Romania in atentia presei internationale

Noul sistem SUMAL

Romsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa pentru productia 2020

Kelemen Hunor propune stoparea exportului de masa lemnoasa bruta pentru urmatorii 10 ani

Bistrita-Nasaud, printre judetele cu cele mai multe taieri ilegale de paduri

Grupul italian Natuzzi, cel mai mare producator de mobil din Italia, vine la Baia Mare

Protocol de colaborare pentru promovarea Sistemului de Certificare Forestiera

Schweighofer a vandut actiunile detinute la Bioenergy Suceava SA

In Romania, se taie anual 38 de milioane de metri cubi de lemn

Protestul silvicultorilor: "Vrem sa muncim in siguranta"

Asistatii sociali au plantat zeci de hectare de padure

Miranda Kerr si-a lansat prima colectie de mobila

3 hectare de padure au ars

ICFF si WantedDesign Manhattan impart casa in 2020

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Garda Forestiera Brasov, perchezitionata

Bilant sumbru: 4 padurari ucisi in 2019

MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

In perioada 12-13 septembrie 2019 are loc in Baile Felix un eveniment sub titulatura "Manifestarile Internationale ale Silvicultorilor". Evenimentul este organizat de catre Federatia Sindicatelor din Silvicultura Silva in parteneriat cu Confederatia Consilva si Sindicatul Silvicultorilor Oradea.

La eveniment sunt invitati sa participe membri ai Parlamentului Romaniei, conducerea Ministerului Apelor si Padurilor, conducerea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, reprezentati ai unor organizatii sindicale si profesionale partenere (Confederatia Sindicala Nationala Meridian, Confederatia Consilva, Asociatia Inginerilor Silvici “Progresul Silvic”, Asociatia Forestierilor din Romania - ASFOR, Asociatia Administratorilor de Paduri, PEFC Romania, etc.) si reprezentanti ai Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si ai Facultatii de Silvicultura din cadrul Universitatii ”Stefan cel Mare” din Suceava. La eveniment au confirmat participarea peste 400 de silvicultori din Romania, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina si Spania.

Agenda Manifestarilor Internationale ale Silvicultorilor - editia 2019

12 septembrie 2019

08:30 Ceremonia oficiala de deschidere a Manifestarilor Internationale ale Silvicultorilor - Hotel International Baile Felix
10:00 - Simpozionul international ”Necesitarea adaptarii politicilor forestiere Ia provocarile actuale si viitoare in vederea restabilirii echilibrului intre cele 3 functii principale ale padurii - functia ecologica, functia sociala si functia eonomica”, in cadrul caruia vor prezenta lucrari:
- conf. dr. ing. Liviu Nichiforel, Facultatea de Silvicultura Suceava - Viziunea si principiile de dezvoltarea a politicii forestiere din Romania 2020-2030
- conf. dr. ing. Bogdan Popa, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov - Servicii ecosistemice vitale si aditionale
- prof. Ihor Soloviy, prof. Ion Dubovici, prof. Yaroslav Henyk, Facultatea de Silvicultura din Lviv, Ucraina - ”PoIitica forestiera nationala a Ucrainei: viziunea provocarilor si perspectivelor dezvoltarii viitoare”
- Fiodor Botnari, presedinte Federatia Sindicatelor din Silvicultura „Sindsilva”, Republica Moldova - ”SectoruI forestier din Republica Moldova in procesul de elaborare ‘i implementare a strategiilor in domeniul schimbarilor climatice”
- Dumitru Fornea, secretar general al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, membru al Consiliului Economic si Social European - ” Uniti in realizarea uniunii energetice si a actiunilor climatice - Stabilirea bazelor pentru o tranzitie de succes catre o energie curate”
- dr. ing. Janos Halmagyi, presedinte Sindicatul Lucratorilor din Silvicultura si Industria Lemnului din Ungaria si dl. Szilard Gródics - ”Silvicultura in Ungaria. Provocarile actuale ale Sindicatului Lucratorilor din Silvicultura si Industria Lemnului (EFDSZ)” Jolanta Bochenek, Uniunea Silvicultorilor Polonezi - ”Uniunea Silvicultorilor Polonezi - trecut si viitor”
10:00 - Debutul Competitiei sportive internationale ”Cupa Federatia Silva” (probe sportive: fotbal, sah, tenis de masa, tenis de camp, darts, whist, table).
12:30 - Conferinta de presa - Hotel International Baile Felix
15:30 - Sedinta Consiliului de Conducere al Federatiei Sindicatelor Silva - Hotel International Baile Felix. Sunt invitati sa participe: conducerea Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, conducerea Ministerului Apelor si Padurilor, conducerea Regiei Nationale a Padurilor-RomsiIva, conducerea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, conducerea Confederatiei Consilva, conducerea Societatii ”ProgresuI Silvic”, etc

13 septembrie 2019

09:00 Intalnire de lucru a conducerii Ministerului Apelor si Padurilor, Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva cu membrii Consiliului de conducere al Federatiei Silva si reprezentantii delegatiilor din Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina si Spania.
09:00 - Competitia sportiva internationala ”Cupa Federatia Silva” (probe sportive: fotbal, sah, tenis de masa, tenis de camp, darts, whist, table).
Festivitatea de premiere a Competitiei sportive internationale ”Cupa Federatia Silva”. Pentru primii clasati la fiecare proba sportiva se vor acorda diplome si trofeul ‘Cupa Federatia Silva”.

Sursa:
alesdonline.ro
11 septembrie 2019