MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
17 Septembrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Silvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteazaMANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras SeverinIncediu de amploare la o fabrica de mobila din OradeaCrestere a utilizarii lemnului in Marea BritanieCercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriaseO suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...

Suceava: transporturi ilegale de lemn

Forest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduri

Guvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de foc

Romsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgine

Furtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industria

Masuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiMANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

In perioada 12-13 septembrie 2019 are loc in Baile Felix un eveniment sub titulatura "Manifestarile Internationale ale Silvicultorilor". Evenimentul este organizat de catre Federatia Sindicatelor din Silvicultura Silva in parteneriat cu Confederatia Consilva si Sindicatul Silvicultorilor Oradea.

La eveniment sunt invitati sa participe membri ai Parlamentului Romaniei, conducerea Ministerului Apelor si Padurilor, conducerea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, reprezentati ai unor organizatii sindicale si profesionale partenere (Confederatia Sindicala Nationala Meridian, Confederatia Consilva, Asociatia Inginerilor Silvici “Progresul Silvic”, Asociatia Forestierilor din Romania - ASFOR, Asociatia Administratorilor de Paduri, PEFC Romania, etc.) si reprezentanti ai Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si ai Facultatii de Silvicultura din cadrul Universitatii ”Stefan cel Mare” din Suceava. La eveniment au confirmat participarea peste 400 de silvicultori din Romania, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina si Spania.

Agenda Manifestarilor Internationale ale Silvicultorilor - editia 2019

12 septembrie 2019

08:30 Ceremonia oficiala de deschidere a Manifestarilor Internationale ale Silvicultorilor - Hotel International Baile Felix
10:00 - Simpozionul international ”Necesitarea adaptarii politicilor forestiere Ia provocarile actuale si viitoare in vederea restabilirii echilibrului intre cele 3 functii principale ale padurii - functia ecologica, functia sociala si functia eonomica”, in cadrul caruia vor prezenta lucrari:
- conf. dr. ing. Liviu Nichiforel, Facultatea de Silvicultura Suceava - Viziunea si principiile de dezvoltarea a politicii forestiere din Romania 2020-2030
- conf. dr. ing. Bogdan Popa, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov - Servicii ecosistemice vitale si aditionale
- prof. Ihor Soloviy, prof. Ion Dubovici, prof. Yaroslav Henyk, Facultatea de Silvicultura din Lviv, Ucraina - ”PoIitica forestiera nationala a Ucrainei: viziunea provocarilor si perspectivelor dezvoltarii viitoare”
- Fiodor Botnari, presedinte Federatia Sindicatelor din Silvicultura „Sindsilva”, Republica Moldova - ”SectoruI forestier din Republica Moldova in procesul de elaborare ‘i implementare a strategiilor in domeniul schimbarilor climatice”
- Dumitru Fornea, secretar general al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, membru al Consiliului Economic si Social European - ” Uniti in realizarea uniunii energetice si a actiunilor climatice - Stabilirea bazelor pentru o tranzitie de succes catre o energie curate”
- dr. ing. Janos Halmagyi, presedinte Sindicatul Lucratorilor din Silvicultura si Industria Lemnului din Ungaria si dl. Szilard Gródics - ”Silvicultura in Ungaria. Provocarile actuale ale Sindicatului Lucratorilor din Silvicultura si Industria Lemnului (EFDSZ)” Jolanta Bochenek, Uniunea Silvicultorilor Polonezi - ”Uniunea Silvicultorilor Polonezi - trecut si viitor”
10:00 - Debutul Competitiei sportive internationale ”Cupa Federatia Silva” (probe sportive: fotbal, sah, tenis de masa, tenis de camp, darts, whist, table).
12:30 - Conferinta de presa - Hotel International Baile Felix
15:30 - Sedinta Consiliului de Conducere al Federatiei Sindicatelor Silva - Hotel International Baile Felix. Sunt invitati sa participe: conducerea Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, conducerea Ministerului Apelor si Padurilor, conducerea Regiei Nationale a Padurilor-RomsiIva, conducerea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, conducerea Confederatiei Consilva, conducerea Societatii ”ProgresuI Silvic”, etc

13 septembrie 2019

09:00 Intalnire de lucru a conducerii Ministerului Apelor si Padurilor, Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva cu membrii Consiliului de conducere al Federatiei Silva si reprezentantii delegatiilor din Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina si Spania.
09:00 - Competitia sportiva internationala ”Cupa Federatia Silva” (probe sportive: fotbal, sah, tenis de masa, tenis de camp, darts, whist, table).
Festivitatea de premiere a Competitiei sportive internationale ”Cupa Federatia Silva”. Pentru primii clasati la fiecare proba sportiva se vor acorda diplome si trofeul ‘Cupa Federatia Silva”.

Sursa:
alesdonline.ro
11 septembrie 2019