MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
13 Noiembrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Noul sistem SUMALRomsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa pentru productia 2020Kelemen Hunor propune stoparea exportului de masa lemnoasa bruta pentru urmatorii 10 aniBistrita-Nasaud, printre judetele cu cele mai multe taieri ilegale de paduriGrupul italian Natuzzi, cel mai mare producator de mobil din Italia, vine la Baia MareProtocol de colaborare pentru promovarea Sistemului de Certificare ForestieraSchweighofer a vandut actiunile detinute la Bioenergy Suceava SAIn Romania, se taie anual 38 de milioane de metri cubi de lemnProtestul silvicultorilor: "Vrem sa muncim in siguranta"Asistatii sociali au plantat zeci de hectare de padureMiranda Kerr si-a lansat prima colectie de mobila3 hectare de padure au arsICFF si WantedDesign Manhattan impart casa in 2020Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018Garda Forestiera Brasov, perchezitionataBilant sumbru: 4 padurari ucisi in 2019Locuri de munca disponibile in Iasi pentru industria lemnuluiA fost desemnat padurarul anului 2019Invatamant dual pentru industria lemnuluiGandacul de scoarta provoaca pierderi de 1,7 miliarde euro padurilor din CehiaColegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in SilviculturaBentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatoriiSilvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionalaCum sa alegi furnizorul de materiale si echipamente de sablareProtest al silvicultorilor, pe 24 septembrieSilvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteazaDumitru Blaga, CEO Simex, este noul vicepresedinte la APMRMANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras SeverinIncediu de amploare la o fabrica de mobila din OradeaCrestere a utilizarii lemnului in Marea Britanie

Cercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriase

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul Valcea

Romsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de foc

Holzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de Sustenabilitate

UE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din Romania

Lemn de foc online prin Directia Silvica Vaslui

Ce mobilier alegi pentru a fi in pas cu moda

Salariul mediu net a crescut la 2.688 lei

10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea Lotrioarei

Protest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de Sus

JYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la Sotanga

Directia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de foc

Planteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018

Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acte

Ministerul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgine

Lemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019

Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegale

Lipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvic

Adunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania

Workshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia Kronospan

Holzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la Radauti

Peste 85% din productia de mobila romaneasca merge la export

Marele jaf din paduri, incurajat de Guvern

Alba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euro

Zeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegal

Pretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...

Suceava: transporturi ilegale de lemn

Forest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduri

Guvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de foc

MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

In perioada 12-13 septembrie 2019 are loc in Baile Felix un eveniment sub titulatura "Manifestarile Internationale ale Silvicultorilor". Evenimentul este organizat de catre Federatia Sindicatelor din Silvicultura Silva in parteneriat cu Confederatia Consilva si Sindicatul Silvicultorilor Oradea.

La eveniment sunt invitati sa participe membri ai Parlamentului Romaniei, conducerea Ministerului Apelor si Padurilor, conducerea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, reprezentati ai unor organizatii sindicale si profesionale partenere (Confederatia Sindicala Nationala Meridian, Confederatia Consilva, Asociatia Inginerilor Silvici “Progresul Silvic”, Asociatia Forestierilor din Romania - ASFOR, Asociatia Administratorilor de Paduri, PEFC Romania, etc.) si reprezentanti ai Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si ai Facultatii de Silvicultura din cadrul Universitatii ”Stefan cel Mare” din Suceava. La eveniment au confirmat participarea peste 400 de silvicultori din Romania, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina si Spania.

Agenda Manifestarilor Internationale ale Silvicultorilor - editia 2019

12 septembrie 2019

08:30 Ceremonia oficiala de deschidere a Manifestarilor Internationale ale Silvicultorilor - Hotel International Baile Felix
10:00 - Simpozionul international ”Necesitarea adaptarii politicilor forestiere Ia provocarile actuale si viitoare in vederea restabilirii echilibrului intre cele 3 functii principale ale padurii - functia ecologica, functia sociala si functia eonomica”, in cadrul caruia vor prezenta lucrari:
- conf. dr. ing. Liviu Nichiforel, Facultatea de Silvicultura Suceava - Viziunea si principiile de dezvoltarea a politicii forestiere din Romania 2020-2030
- conf. dr. ing. Bogdan Popa, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov - Servicii ecosistemice vitale si aditionale
- prof. Ihor Soloviy, prof. Ion Dubovici, prof. Yaroslav Henyk, Facultatea de Silvicultura din Lviv, Ucraina - ”PoIitica forestiera nationala a Ucrainei: viziunea provocarilor si perspectivelor dezvoltarii viitoare”
- Fiodor Botnari, presedinte Federatia Sindicatelor din Silvicultura „Sindsilva”, Republica Moldova - ”SectoruI forestier din Republica Moldova in procesul de elaborare ‘i implementare a strategiilor in domeniul schimbarilor climatice”
- Dumitru Fornea, secretar general al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, membru al Consiliului Economic si Social European - ” Uniti in realizarea uniunii energetice si a actiunilor climatice - Stabilirea bazelor pentru o tranzitie de succes catre o energie curate”
- dr. ing. Janos Halmagyi, presedinte Sindicatul Lucratorilor din Silvicultura si Industria Lemnului din Ungaria si dl. Szilard Gródics - ”Silvicultura in Ungaria. Provocarile actuale ale Sindicatului Lucratorilor din Silvicultura si Industria Lemnului (EFDSZ)” Jolanta Bochenek, Uniunea Silvicultorilor Polonezi - ”Uniunea Silvicultorilor Polonezi - trecut si viitor”
10:00 - Debutul Competitiei sportive internationale ”Cupa Federatia Silva” (probe sportive: fotbal, sah, tenis de masa, tenis de camp, darts, whist, table).
12:30 - Conferinta de presa - Hotel International Baile Felix
15:30 - Sedinta Consiliului de Conducere al Federatiei Sindicatelor Silva - Hotel International Baile Felix. Sunt invitati sa participe: conducerea Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, conducerea Ministerului Apelor si Padurilor, conducerea Regiei Nationale a Padurilor-RomsiIva, conducerea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, conducerea Confederatiei Consilva, conducerea Societatii ”ProgresuI Silvic”, etc

13 septembrie 2019

09:00 Intalnire de lucru a conducerii Ministerului Apelor si Padurilor, Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva cu membrii Consiliului de conducere al Federatiei Silva si reprezentantii delegatiilor din Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina si Spania.
09:00 - Competitia sportiva internationala ”Cupa Federatia Silva” (probe sportive: fotbal, sah, tenis de masa, tenis de camp, darts, whist, table).
Festivitatea de premiere a Competitiei sportive internationale ”Cupa Federatia Silva”. Pentru primii clasati la fiecare proba sportiva se vor acorda diplome si trofeul ‘Cupa Federatia Silva”.

Sursa:
alesdonline.ro
11 septembrie 2019