10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea Lotrioarei

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
15 Octombrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Invatamant dual pentru industria lemnuluiGandacul de scoarta provoaca pierderi de 1,7 miliarde euro padurilor din CehiaColegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in SilviculturaBentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatoriiSilvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionalaCum sa alegi furnizorul de materiale si echipamente de sablareProtest al silvicultorilor, pe 24 septembrieSilvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteazaDumitru Blaga, CEO Simex, este noul vicepresedinte la APMRMANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras SeverinIncediu de amploare la o fabrica de mobila din OradeaCrestere a utilizarii lemnului in Marea BritanieCercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriaseO suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvic

Adunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania

Workshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia Kronospan

Holzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la Radauti

Peste 85% din productia de mobila romaneasca merge la export

Marele jaf din paduri, incurajat de Guvern

Alba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euro

Zeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegal

Pretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...

Suceava: transporturi ilegale de lemn

Forest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduri

Guvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de foc

Romsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgine

Furtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industria

Masuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea Lotrioarei

10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea Lotrioarei

Garda Forestiera Brasov a calculat ca aproximativ 10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea Lotrioarei, aflata pe teritoriul comunei Boita. Institutul de cercetare-dezvoltare in Silvicultura mai adauga alti peste 28.000 de mc de lemn, furat din aceeasi zona. In total, lemn in valoare de aproximativ patru milioane de euro a fost furat de la Boita, calculeaza cei de la Romania, te iubesc! intr-o ancheta difuzata duminica seara. Cei care ar fi trebuit sa pazeasca padurea pun la indoiala acest masiv furt.

Din padurile de pe Valea Lotrioarei, intre 2014 si 2017 au fost taiati in mod ilegal peste 10.000 de mc de lemn, arata cei de la Romania, te iubesc!, citand un raport al Garzii Forestiere Brasov, intocmit incepand cu primavara lui 2017.

Lemnul a fost taiat din zona paraului Garcu si, in acte, defrisarile au fost justificate prin necesitatea unor lucrari de igiena, impuse din cauza infestarii copacilor cu daunatori. "Aici nu figura nicio partida. Ar fi trebuit sa taie copacii care sunt rupti, uscati… dar tocmai copacii astia au ramas", a aratat Petrica Sava, unul din inspectorii Garzii Forestiere Brasov, care a insotit echipa Romania, te iubesc!.

Pe langa cele 10.000 de mc de lemn furat descoperit de Garda Forestiera Brasov, din padurile din jurul Vaii Lotrioarei au mai disparut alti peste 28.000 de mc de lemn, potrivit unui studiu realizat de Institutul national de cercetare-dezvoltare in silvicultura. Toate aceste furturi din padurile din zona Boitei fac obiectul unui dosar aflat in lucru la Directia Nationala Anticoruptie, au mai aratat jurnalistii de la Romania, te iubesc!.


Sursa: http://www.turnulsfatului.ro
11 noiembrie 2018