Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
18 Septembrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Silvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteazaMANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras SeverinIncediu de amploare la o fabrica de mobila din OradeaCrestere a utilizarii lemnului in Marea BritanieCercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriaseO suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...

Suceava: transporturi ilegale de lemn

Forest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduri

Guvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de foc

Romsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgine

Furtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industria

Masuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiSuprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Potrivit "The Economist", in anii 1920, in momentul in care Irlanda a devenit independenta, detinea o suprafata de 220.000 de hectare de paduri, care acopereau aproximativ 1% din teren. Dupa aceea, padurile au inceput sa se diminueze tot mai mult din cauze diverse: taierea copacilor de catre fermieri pentru lemn de foc, imbolnavirea padurilor, folosirea copacilor la constructia de nave.

In prezent, aproximativ 11% din suprafata Irlandei este acoperita de copaci, la care se mai adauga o parte suplimentara necunoscuta de paduri mici. Guvernul Irlandei are ca obiectiv cresterea acestui procent la 18% pana in 2046. Anul acesta s-a planificat plantarea a 6000 de hectare.

Suprafetele de padure sunt in crestere in majoritatea tarilor europene, majoritatea fiind paduri tinere. In cazul Rusiei, suprafetele forestiere s-au raspandit putin mai lent, poate pentru ca tara este atat de mare (mai mare decat intreaga Uniune Europeana). O treime din America este acoperita de paduri, suprafata ocupata de acestea crescand cu 2% in ultimul deceniu. Acestea s-au extins chiar si in Australia, desi continentul a fost marcat ani la randul de declin.

Despaduririle masive din America de Sud si din Africa sunt in atentia conservatorilor. Pierderea este imensa in aceste teritorii, echivalenta cu aproape 4,8 milioane de hectare de padure pe an. Astfel, in timp ce tarile bogate se bucura de impaduriri in crestere, zonele sarace se afla la polul opus.

Unul dintre motivele care au condus la cresterea suprafetele de paduri in tarile bogate il constituie schimbarile aduse pietelor alimentare. Alt motiv ar fi legile si subventiile acordate de guverne in scopul incurajarii silvicultorilor.

Incepand cu anii 1990, consideratiile cu privire la mediu au cantarit extrem de mult, padurile fiind din ce in ce mai apreciate pentru rolul lor protectiv impotriva inundatiilor, pentru habitatele salbatice pe care le ofera, pentru rolul lor in purificarea aerului.

Multe guverne au tratat cu generozitate padurile. Spre exemplu, in Marea Britanie, silvicultorii nu platesc impozit pe profit pentru suprafetele forestiere aflate in proprietate. Impozitul pe profit nu exista nici in ceea ce priveste vanzarile de cherestea. De asemenea, padurile pot fi transferate fara a se plati un impozit pe mostenire. In plus, se acorda subventii pentru plantare.

Cu toate acestea, padurile plantate sunt departe de a fi populate. Anul precedent, in perioada iunie-octombrie, incendiile forestiere din Spania si Portugalia au ucis mai mult de 100 de persoane. Incendiile au creat daune masive la nivelul arborilor non-nativi, cum este eucaliptul.


Sursa articol: https://www.economist.com
28 iunie 2018