Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
22 Noiembrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Kronstadt R.A. implementeaza un proiect pentru punerea in valoare a padurilor urbane si periurbaneViorica Dancila vrea sa rezolve problema taierii ilegale a padurilor din taraGigantul de mobila Momax deschide la Oradea al 76-lea magazinProducatorii de mobila din Romania isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice incercare de defaimare a acestui sectorSuceava: controale la firmele din industria lemnuluiKronospan: investitie de cca. 8 milioane euro intr-o instalatie de procesare si prelucrare deseuri lemnoaseLemn de foc putin si scump in NeamtBrazilia: defrisari record in padurea amazonianaAdministratorii Parcului National Retezat au raspuns informatiilor lansate de jurnalistii NetflixAFP avertizeaza asupra fenomenului de neoprit de taiere ilegala a padurilor din RomaniaMinistrul Mediului, Apelor si Padurilor: PSD a decis sa saboteze vechiul sistem SUMALUngaria a lansat un program national de impadurire40.000 de pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molidUE, masuri impotriva defrisarilor ilegalePrahova: 275 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 267.034 de lei200 de absolventi ai facultatilor de silvicultura din Romania au sustinut concursul de angajare in cadrul RomsilvaEgger a infiintat o clasa de invatamant dual in parteneriat cu un liceu din orasul SuceavaPretul lemnului de foc la IasiEchipa Netflix, agresata de taietorii de lemne din Romania in timp ce filma un documentarMemoriu despre agresiunile asupra personalului silvic din cadrul RomsilvaArad: ieftinire cu 17 la suta a lemnului de focSeful Garzii Forestiere Suceava, Mihai Gasparel, in centrul unui scandal in PNLPadurile din Romania in atentia presei internationaleNoul sistem SUMALRomsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa pentru productia 2020Kelemen Hunor propune stoparea exportului de masa lemnoasa bruta pentru urmatorii 10 aniBistrita-Nasaud, printre judetele cu cele mai multe taieri ilegale de paduriGrupul italian Natuzzi, cel mai mare producator de mobil din Italia, vine la Baia MareProtocol de colaborare pentru promovarea Sistemului de Certificare ForestieraSchweighofer a vandut actiunile detinute la Bioenergy Suceava SAIn Romania, se taie anual 38 de milioane de metri cubi de lemn

Protestul silvicultorilor: "Vrem sa muncim in siguranta"

Asistatii sociali au plantat zeci de hectare de padure

Miranda Kerr si-a lansat prima colectie de mobila

3 hectare de padure au ars

ICFF si WantedDesign Manhattan impart casa in 2020

Companii din silvicultura, in top 100 CCIR 2018

Garda Forestiera Brasov, perchezitionata

Bilant sumbru: 4 padurari ucisi in 2019

Locuri de munca disponibile in Iasi pentru industria lemnului

A fost desemnat padurarul anului 2019

Invatamant dual pentru industria lemnului

Gandacul de scoarta provoaca pierderi de 1,7 miliarde euro padurilor din Cehia

Colegiul Silvic din Gurghiu, gazda Concursului National de Competente in Silvicultura

Bentonita Sodica PREMIUM: cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatorii

Silvicultorii din Republica Moldova isi sarbatoresc Ziua profesionala

Cum sa alegi furnizorul de materiale si echipamente de sablare

Protest al silvicultorilor, pe 24 septembrie

Silvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteaza

Dumitru Blaga, CEO Simex, este noul vicepresedinte la APMR

MANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019

Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras Severin

Incediu de amploare la o fabrica de mobila din Oradea

Crestere a utilizarii lemnului in Marea Britanie

Cercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriase

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul Valcea

Romsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de foc

Holzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de Sustenabilitate

UE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din Romania

Lemn de foc online prin Directia Silvica Vaslui

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Potrivit "The Economist", in anii 1920, in momentul in care Irlanda a devenit independenta, detinea o suprafata de 220.000 de hectare de paduri, care acopereau aproximativ 1% din teren. Dupa aceea, padurile au inceput sa se diminueze tot mai mult din cauze diverse: taierea copacilor de catre fermieri pentru lemn de foc, imbolnavirea padurilor, folosirea copacilor la constructia de nave.

In prezent, aproximativ 11% din suprafata Irlandei este acoperita de copaci, la care se mai adauga o parte suplimentara necunoscuta de paduri mici. Guvernul Irlandei are ca obiectiv cresterea acestui procent la 18% pana in 2046. Anul acesta s-a planificat plantarea a 6000 de hectare.

Suprafetele de padure sunt in crestere in majoritatea tarilor europene, majoritatea fiind paduri tinere. In cazul Rusiei, suprafetele forestiere s-au raspandit putin mai lent, poate pentru ca tara este atat de mare (mai mare decat intreaga Uniune Europeana). O treime din America este acoperita de paduri, suprafata ocupata de acestea crescand cu 2% in ultimul deceniu. Acestea s-au extins chiar si in Australia, desi continentul a fost marcat ani la randul de declin.

Despaduririle masive din America de Sud si din Africa sunt in atentia conservatorilor. Pierderea este imensa in aceste teritorii, echivalenta cu aproape 4,8 milioane de hectare de padure pe an. Astfel, in timp ce tarile bogate se bucura de impaduriri in crestere, zonele sarace se afla la polul opus.

Unul dintre motivele care au condus la cresterea suprafetele de paduri in tarile bogate il constituie schimbarile aduse pietelor alimentare. Alt motiv ar fi legile si subventiile acordate de guverne in scopul incurajarii silvicultorilor.

Incepand cu anii 1990, consideratiile cu privire la mediu au cantarit extrem de mult, padurile fiind din ce in ce mai apreciate pentru rolul lor protectiv impotriva inundatiilor, pentru habitatele salbatice pe care le ofera, pentru rolul lor in purificarea aerului.

Multe guverne au tratat cu generozitate padurile. Spre exemplu, in Marea Britanie, silvicultorii nu platesc impozit pe profit pentru suprafetele forestiere aflate in proprietate. Impozitul pe profit nu exista nici in ceea ce priveste vanzarile de cherestea. De asemenea, padurile pot fi transferate fara a se plati un impozit pe mostenire. In plus, se acorda subventii pentru plantare.

Cu toate acestea, padurile plantate sunt departe de a fi populate. Anul precedent, in perioada iunie-octombrie, incendiile forestiere din Spania si Portugalia au ucis mai mult de 100 de persoane. Incendiile au creat daune masive la nivelul arborilor non-nativi, cum este eucaliptul.


Sursa articol: https://www.economist.com
28 iunie 2018