Mafia lemnului are radacini in Neamt

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
18 Septembrie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Silvicultorii ne reamintesc ca fiecare arbore conteazaMANIFESTARILE INTERNATIONALE ALE SILVICULTORILOR BAILE FELIX, 12-13 SEPTEMBRIE 2019Modelul de ocol silvic privat - un esec provocat de primarii din Caras SeverinIncediu de amploare la o fabrica de mobila din OradeaCrestere a utilizarii lemnului in Marea BritanieCercetarea in silvicultura pe marginea prapastiei dar directorul incaseaza un venituri uriaseO suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...

Suceava: transporturi ilegale de lemn

Forest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduri

Guvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de foc

Romsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgine

Furtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industria

Masuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiMafia lemnului are radacini in Neamt

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Primarul comunei Tarcau este printre putinii primari care a avut curajul sa vorbeasca despre mafia lemnului si primul care a confirmat oficial ca inclusiv un terorist international a facut bani din lemnul din Neamt. Potrivit acestuia, lemnul din zona este licitat la preturi aberant de mari in mod special ca cei care au de taiat sa fie doar ei in padure si sa faca ce vor.

Cu toate ca Tarcau este o comuna bogata, fiind o vale cu patru ocoale silvice si cu cea mai mare suprafata de padure pe suprafata unui UAT, ce reprezinta 39.000 de hectare, in acelasi timp este si saraca pentru ca din industria lemnului nu ramane absolut nimic. Un caz a fost cel a lui Omar Hayssam, existand dedesubturi de masa lemnoasa care ajungea in gaterul lui fara documente de provenienta legala.

Primarul a mai afirmat, fara sa se sfiiasca ca in tara romaneasca exista mafia lemnului si are radacini si in Neamt, inclusiv pe Valea Tarcaului. Fiind forestier de meserie, acesta a fost expus de multe ori in fata mafiei lemnului, dar a fost indepartat din breasla deoarece prezenta sa era foarte vulnerabile pentru cei care se ocupau cu asa ceva.

Valea Tarcaului a devenit prielinica pentru exploatarea lemnului, prin prisma accesibilitatii spre lemn si portantei pentru masinile de mare tonaj. Iata cum un element pozitiv poate conduce facil spre unul negativ. Astfel, s-a ajuns la vanzari de trei, patru sau chiar cinci ori mai mari decat valoarea de pornire a materialului lemnos pentru ca pe Tarcau poti circula fara probleme fara rovineta si fara cantar.

Punctul de control a fost distrus de mafia lemnului pentru ca au existat persone in cercetari si trebuia sa dispara tot din camera. Acestea au luat calculator, au luat tot, asa ca la vremea respectiva nu mai existau dovezi. Desi exista mai multe firme in zone, chiar cu sediul in Panama, veniturile proprii ale comunei Tarcau sunt de aproximativ 700.000 lei, echivalentul unei comune sarace, de campie deoarece toate firmele duc banii acolo unde isi au sediul. Si din cauza codului fiscal care este foarte permisiv.


Sursa articol: www.ziarpiatraneamt.ro
18 iunie 2018