afacerilemn/woodbusinessportal

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
26 Septembrie 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!BIFE-SIM 2018 in casa noua!Lemnul de foc pentru populatie se va scumpiSuprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumiiCum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 aniAsia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnuluiConform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mitMaramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegaleIn timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile crescParlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lorMafia lemnului are radacini in NeamtHolzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationaleCum sunt platiti angajatii din industria lemnuluiCum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratoriSe semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnuluiTargul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrieFrumusetea si utiltatea paletilor din lemnUn camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea PraidCondamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnului

Holzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegaleSablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemnLocuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de focCine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distrugeCum poti proteja pardoseala de exterior din lemnProprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietatiAlt padurar anchetat de politistiPadurile europene ocupa aproximativ jumatate din suprafata continentuluiPiscina din lemn - noua moda intalnita la pensiunile din muntii ApuseniDrone pentru monitorizarea padurilor, realizate la Cluj

Numere false utilizate in furtul de material lemnos

Amenjarea gradinii - cum trebuie sa arate mobilierul potrivit

Doi tineri duc peste hotare afacerea parintilor - realizarea de case din lemn

Codul Silvic - intr-o continua schimbare

Exploatari ilegale intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Moldovita

Sectorul forestier trebuie salvat - noi masuri propuse

Saptamana aceasta s-au desfasurat o serie de activitati pentru prelucrarea lemnului si silvicultura

Unde se duc padurile din tara?

Asociatia Administratorilor de Paduri a stabilit planul pentru 2018

Bile de Sticla pentru Durificare si Curatare Suprafete

Hornbach vinde in continuare lemn taiat ilegal, conform Declic

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

O noua metoda de masurare a masei lemnoase- promovata de 2 studenti

Aproape 400 de hectare din Padurea Baneasa sunt scoase la vanzare pe OLX

Cel mai poluat oras din Europa a construit in 6 ani prima padure verticala din lume

Politistii sunt umiliti in instanta de catre localnicii amendati

Cum a disparut lemnul taiat din evidentele Consiliului Judetean?

Castigurile din vanzarea ilegala de lemn incurajeaza hotii sa continue, in ciuda amenzilor

Politist amenintat cu toporul de catre un barbat ce transporta lemn ilegal

Care este cea mai performanta companie de prelucrare a lemnului din Romania?

Holzindustrie Schweighofer isi dezvolta activitatea in Germania

Judetul Suceava - numar in scadere a delictelor silvice

Teatrul Hardelot din Franta - cea mai buna capodopera arhitecturala din lemn

Lemnul de foc, sursa regenerabila - mai scump decat gazul, sursa neregenerabila

Noile masuri pentru o industrie sustenabila a lemnului

De ce marile jafuri de lemne nu sunt depistate la fel de repede, precum cele minore?

Camera Deputatilor urmeaza sa decida soarta padurilor virgine

Problema lemnului de foc este criticata aspru de Partidul Ecologist Roman

Situatia lemnelor de foc - in continuare sub semnul intrebarii

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Primarul comunei Tarcau este printre putinii primari care a avut curajul sa vorbeasca despre mafia lemnului si primul care a confirmat oficial ca inclusiv un terorist international a facut bani din lemnul din Neamt. Potrivit acestuia, lemnul din zona este licitat la preturi aberant de mari in mod special ca cei care au de taiat sa fie doar ei in padure si sa faca ce vor.

Cu toate ca Tarcau este o comuna bogata, fiind o vale cu patru ocoale silvice si cu cea mai mare suprafata de padure pe suprafata unui UAT, ce reprezinta 39.000 de hectare, in acelasi timp este si saraca pentru ca din industria lemnului nu ramane absolut nimic. Un caz a fost cel a lui Omar Hayssam, existand dedesubturi de masa lemnoasa care ajungea in gaterul lui fara documente de provenienta legala.

Primarul a mai afirmat, fara sa se sfiiasca ca in tara romaneasca exista mafia lemnului si are radacini si in Neamt, inclusiv pe Valea Tarcaului. Fiind forestier de meserie, acesta a fost expus de multe ori in fata mafiei lemnului, dar a fost indepartat din breasla deoarece prezenta sa era foarte vulnerabile pentru cei care se ocupau cu asa ceva.

Valea Tarcaului a devenit prielinica pentru exploatarea lemnului, prin prisma accesibilitatii spre lemn si portantei pentru masinile de mare tonaj. Iata cum un element pozitiv poate conduce facil spre unul negativ. Astfel, s-a ajuns la vanzari de trei, patru sau chiar cinci ori mai mari decat valoarea de pornire a materialului lemnos pentru ca pe Tarcau poti circula fara probleme fara rovineta si fara cantar.

Punctul de control a fost distrus de mafia lemnului pentru ca au existat persone in cercetari si trebuia sa dispara tot din camera. Acestea au luat calculator, au luat tot, asa ca la vremea respectiva nu mai existau dovezi. Desi exista mai multe firme in zone, chiar cu sediul in Panama, veniturile proprii ale comunei Tarcau sunt de aproximativ 700.000 lei, echivalentul unei comune sarace, de campie deoarece toate firmele duc banii acolo unde isi au sediul. Si din cauza codului fiscal care este foarte permisiv.


Sursa articol: www.ziarpiatraneamt.ro
18 iunie 2018