Holzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
27 Iunie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

Holzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Holzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Holzindustrie Schweighofer a actualizat planul de actiuni pentru o industrie sustenabila a lemnului, plan ce a fost publicat pentru prima data in ianuarie 2017. Compania asteapta opiniile cu privire la masurile planificate, intr-un proces de consultare publica desfasurat pana la data de 22 iunie 2018.

Prin intermediul acestui plan, compania raspunde conditiilor impuse de FSC in ceea ce priveste pasii urmatori pentru consolidarea lantului de aprovizionare. De aceea, aceasta urmareste in mod consecvent calea pe care a urmat-o pana in prezent pentru a contribui la o industrie sustenabila a lemnului in Romania.

Potrivit lui Michael Proschek-Hauptmann, responsabil pentru conformitate si sustenabilitate la Holzindustrie Schweighofer, optimizarea continua a sistemului propriu de securitate asigura protectia padurilor. Opinia organizatiilor non-guvernamentale, a partenerilor de afaceri si a altor parti interesate au fost intodeaua luate in considerare de companie.

Principiile de baza promovate in cadrul planului de actiune sunt:
- asigurarea ca doar lemnul recoltat legal este achizitionat si prelucrat.
- lipsa tolerantei pentru furnizorii care nu pot demonstra provenienta legala a lemnului.
- protejarea padurilor virgine si nicio livrare de masa lemnoasa provenita din parcurile nationale, chiar daca legislatia o permite in unele cazuri.
- dialog permanent cu ONG-urile de mediu si alte parti interesate si angajamentul de a imbunatati in mod continuu sistemul propriu de securitate.
- instruirea in mod continuu a angajatilor HS pe teme de conformitate.
- realizarea de proiecte de reimpadurire desfasurate in cooperare cu mediul academic si proprietari privati de paduri: 1 milion de puieti pana in 2024.

Holzindustrie Schweighofer isi doreste sa aduca o contributie la lupta impotriva taierilor ilegale, un fenomen inca raspandit in Romania. Drept urmare, compania a investit deja peste 1 milion de euro in masuri si va continua sa le implementeze.


Sursa articol: https://www.romaniatv.net
24 mai 2018