Numere false utilizate in furtul de material lemnos

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
20 Mai 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

Numere false utilizate in furtul de material lemnos

Numere false utilizate in furtul de material lemnos

Cu toate sanctiunile usturatoare (amenzi, confiscari de masini si incarcaturi), cei care fura lemn din codri si ies la drumul mare fara acte, nu mai au nicio jena.

Chiar de curand, pe 29 martie, au fost depistate astfel de transporturi frauduloase la Gircina. Transporturile de lemn au fost depistate de primarul, viceprimarul si angajatii primariei, urmand ca oamenii legii sa actioneze pe raza de competenta.

Acestia au depistat in trafic un ansamblu de vehicule format din autotractor si semiremorca, condus de un barbat de 45 ani, din comuna Petricani. Ca urmare a verificarii incarcaturii cu material lemnos, politistii au constatat neconcordante intre documentele insotitoare si stocul fizic de lemn transportat.

Nu a trecut mult timp ca un alt transport fraudulos sa fie depistat in acelasi loc. S-a intimplat in aceeasi zi, 8 ore mai tarziu, cand anchetatorii au dat de un alt ansamblul format din autotractor si semiremorca, ce era condus de un barbat de 33 ani, din Pipirig. Acesta transporta material lemnos fara aviz de insotire, conform normelor legale in vigoare.

Omul testase terenul, fiind la al doilea transport. De aceea vazand ca i-a mers prima data, a continuat sa repete figura, dar nu a mai avut acelasi noroc.

In ambele situatii au fost intocmite actele premergatoare constatarii in flagrant a infractiunilor de tractarea unei remorci cu numere false de inmatriculare sau inregistrare. Politistii au aplicat persoanei juridice o sanctiune contraventionala in valoare de 10.000 lei si au dispus masurile complementare de confiscare a volumului de 39,44 mc lemn rotund brad, in valoare de 13.133,52 lei, plus indisponibilizarea semiremorcilor, pina la finalizarea cercetarilor.


Sursa articol: http://monitorulneamt.ro
11 aprilie 2018