Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
16 Iunie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

Stiind ca, la momentul actual, unde reteaua de gaz este inexistenta sau conectarea implica niste costuri uriase, clasica incalzire pe lemn, cu avantajele si dezavantajele ei, reprezinta prima optiune. Insa, nu trebuie sa uitam faptul ca lemnul, ca si resursa pentru incalzire, pe fondul unor normale preocupari pentru un mediu mai curat si mai verde, implica niste costuri ce cresc de la an la an. In plus, solutia tehnica a incalzirii pe lemne necesita non-stop atentia consumatorului, intrucat alimentarea a astfel de centrale se face doar manual, o data la cateva ore fiind necesara interventia umana.

Poate sunteti curiosi ce varianta ar fi automata. Un exemplu de metoda ce permit automatizarea (pana la un anumit punct, e drept, dar o permit), este cea oferita de furnizorii de centrale termice pe peleti. Peletii sunt minibrichete obtinute prin presarea rumegusului rezultat din tehnologiile de debitare a bustenilor, respectiv prelucrarea primara si secundara a lemnului, dar si din tocatura de lemn rezultata in urma deseurilor lemnoase sau doboraturilor, dar si din alte materiale vegetale.

Peletii joaca un rol din ce in ce mai important, mai ales in ceea ce priveste actualele cerinte de utilizare a energiei verzi, mai cu seama in contextul in care alinierea preturilor romanesti a combustibililor clasici la valorile celor inregistrate in plan european si international se face permanent resimtita. Peletii din lemn au aparut in SUA, in anul 1970, acum devenind o alternativa economica, dar si confortabila din punct de vedere al exploatarii.

Centrala pe peleti poate functiona independent, dupa ce se face in prealabil programarea sa. Buncarul cu peleti se alimenteaza o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de regimul termic dorit si de intensitatea utilizarii apei menajere. Nu trebuie sa uitam faptul ca la achizitionarea stocurilor de combustibil pentru astfel de centrale peleti se au in vedere cateva aspecte tehnice, precum materia prima din care sunt realizati si umiditatea peletilor. Dar, toate aceste informatii conduc la un randament ridicat cu privire la modul de utilizare al peletilor. Vorbim de o satisfactie atat finaciara, cat si in ceea ce priveste confortul asigurat.


Sursa articol si imagine: www.comunicatedepresa.ro
22 martie 2018