afacerilemn/woodbusinessportal

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
22 Mai 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemnLocuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de focCine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distrugeCum poti proteja pardoseala de exterior din lemnProprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietatiAlt padurar anchetat de politistiPadurile europene ocupa aproximativ jumatate din suprafata continentuluiPiscina din lemn - noua moda intalnita la pensiunile din muntii ApuseniDrone pentru monitorizarea padurilor, realizate la ClujNumere false utilizate in furtul de material lemnosAmenjarea gradinii - cum trebuie sa arate mobilierul potrivitDoi tineri duc peste hotare afacerea parintilor - realizarea de case din lemnCodul Silvic - intr-o continua schimbareExploatari ilegale intr-o padure administrata de Ocolul Silvic MoldovitaSectorul forestier trebuie salvat - noi masuri propuseSaptamana aceasta s-au desfasurat o serie de activitati pentru prelucrarea lemnului si silviculturaUnde se duc padurile din tara?Asociatia Administratorilor de Paduri a stabilit planul pentru 2018Bile de Sticla pentru Durificare si Curatare SuprafeteHornbach vinde in continuare lemn taiat ilegal, conform DeclicCentralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasiceO noua metoda de masurare a masei lemnoase- promovata de 2 studentiAproape 400 de hectare din Padurea Baneasa sunt scoase la vanzare pe OLXCel mai poluat oras din Europa a construit in 6 ani prima padure verticala din lumePolitistii sunt umiliti in instanta de catre localnicii amendatiCum a disparut lemnul taiat din evidentele Consiliului Judetean?Castigurile din vanzarea ilegala de lemn incurajeaza hotii sa continue, in ciuda amenzilorPolitist amenintat cu toporul de catre un barbat ce transporta lemn ilegalCare este cea mai performanta companie de prelucrare a lemnului din Romania?Holzindustrie Schweighofer isi dezvolta activitatea in GermaniaJudetul Suceava - numar in scadere a delictelor silvice

Teatrul Hardelot din Franta - cea mai buna capodopera arhitecturala din lemn

Lemnul de foc, sursa regenerabila - mai scump decat gazul, sursa neregenerabila

Noile masuri pentru o industrie sustenabila a lemnului

De ce marile jafuri de lemne nu sunt depistate la fel de repede, precum cele minore?

Camera Deputatilor urmeaza sa decida soarta padurilor virgine

Problema lemnului de foc este criticata aspru de Partidul Ecologist Roman

Situatia lemnelor de foc - in continuare sub semnul intrebarii

Arbori uriasi sunt prabusiti peste cetatea Sarmisegetuza, monument UNESCO

Maramuresul - in topul judetelor in care mafia lemnului este de neoprit

Lemn in valoare de aproape 64.000 e lei, confiscati intr-o singura saptamana

Defrisarile din Muntii Apuseni nu se mai opresc

Anul trecut au fost depistate peste 1300 de cazuri de taieri ilegale a arborilor

Evaziune fiscala descoperita la o firma din domeniul prelucrarii lemnului

Oficial, padurile virgine pot fi defrisate

In judetul Brasov nu s-a defrisat ilegal niciun metru patrat de padure

Japonia a proiectat cel mai inalt edificiu de lemn din lume

Jandarmii sunt neputinciosi in fata furturilor de lemn

Proprietarii de paduri risca sa fie batuti pe propriile terenuri

Un nou tip de lemn, la fel de tare ca otelul

Un sat devastat de taieri ilegale de copaci face apel la Organizatia "Salvati padurile"

Masura de silvometru, benefica sau nu pentru proprietarii de paduri?

Ikea isi mareste suprafata forestiera prin achizitia primelor paduri din SUA

Unde sunt padurile de acum 6000 de ani?

Deces in padure, din cauza taierii unui arbore

Bionergy nu mai poate furniza sucevenilor caldura si apa calda pentru multa vreme

Primul smartphone din lume cu carcasa si incarcator din lemn este fabricat in Romania

Arbori taiati din Parcul Natural Putna, din cauza marcarii eronate

Cu padure in proprietate, dar fara lemne

China este cea mai mare tara producatoare si comerciala cu produse silvice

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

Stiind ca, la momentul actual, unde reteaua de gaz este inexistenta sau conectarea implica niste costuri uriase, clasica incalzire pe lemn, cu avantajele si dezavantajele ei, reprezinta prima optiune. Insa, nu trebuie sa uitam faptul ca lemnul, ca si resursa pentru incalzire, pe fondul unor normale preocupari pentru un mediu mai curat si mai verde, implica niste costuri ce cresc de la an la an. In plus, solutia tehnica a incalzirii pe lemne necesita non-stop atentia consumatorului, intrucat alimentarea a astfel de centrale se face doar manual, o data la cateva ore fiind necesara interventia umana.

Poate sunteti curiosi ce varianta ar fi automata. Un exemplu de metoda ce permit automatizarea (pana la un anumit punct, e drept, dar o permit), este cea oferita de furnizorii de centrale termice pe peleti. Peletii sunt minibrichete obtinute prin presarea rumegusului rezultat din tehnologiile de debitare a bustenilor, respectiv prelucrarea primara si secundara a lemnului, dar si din tocatura de lemn rezultata in urma deseurilor lemnoase sau doboraturilor, dar si din alte materiale vegetale.

Peletii joaca un rol din ce in ce mai important, mai ales in ceea ce priveste actualele cerinte de utilizare a energiei verzi, mai cu seama in contextul in care alinierea preturilor romanesti a combustibililor clasici la valorile celor inregistrate in plan european si international se face permanent resimtita. Peletii din lemn au aparut in SUA, in anul 1970, acum devenind o alternativa economica, dar si confortabila din punct de vedere al exploatarii.

Centrala pe peleti poate functiona independent, dupa ce se face in prealabil programarea sa. Buncarul cu peleti se alimenteaza o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de regimul termic dorit si de intensitatea utilizarii apei menajere. Nu trebuie sa uitam faptul ca la achizitionarea stocurilor de combustibil pentru astfel de centrale peleti se au in vedere cateva aspecte tehnice, precum materia prima din care sunt realizati si umiditatea peletilor. Dar, toate aceste informatii conduc la un randament ridicat cu privire la modul de utilizare al peletilor. Vorbim de o satisfactie atat finaciara, cat si in ceea ce priveste confortul asigurat.


Sursa articol si imagine: www.comunicatedepresa.ro
22 martie 2018