Trei munti au fost retrocedati ileagal de o sigura companie

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
24 Aprilie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

Trei munti au fost retrocedati ileagal de o sigura companie

Trei munti au fost retrocedati ileagal de o sigura companie

Unul dintre cele mai importante cazuri de retrocedari frauduloase s-a incheiat recent cu o condamnare definitiva a celor acuzati ca au falsificat acte pentru a retroceda ilegal trei munti din Valcea, Puru, Galbenu si Petrimanu. Aceasta reprezinta o victorie importanta in cazuri de acest fel.

Luand in considerare datele din dosar, beneficiarul muntilor Puru, Galbenu si Petrimanu din judetul Valcea ar fi fost, compania Cascade Empire. Firma era administrata, la acel moment, de catre austriacul Gerald Schweighofer, care detine Holzindustrie Schweighofer.

Curtea de Apel Pitesti a decis condamnarea definitiva a mai multor persoane pentru actiuni ilegale prin care au fost instrainati muntii. Cea mai aspra pedeapsa a fost de 12 ani de inchisoare, cel vizat fiind Gheorghe Deaconeasa, fost sef al Ocolului Silvic Voineasa. Acestuia i s-au mai alatura alte doua persoane, Mircea Basaraba si Mihai Dan Petrulian, fiind condamnate la cāte zece ani de detentie.

Concret, pentru a obtine in mod ilegal terenuri cu vegetatie forestiera din muntii Puru, Galbenu si Petrimanu din judetul Vālcea, acestia au falsificat documente, au actionat in calitate de reprezentanti ai unor mostenitori ai unor oameni despre care au sustinut ca au drepturi de retrocedare, pe baza inscrisurilor false. Au apelat la toate acestea pentru a intra, in 2006, in posesia unei suprafete totale de 544 de hectare de teren forestier. Se pare ca inclupatii mai sunt implicati si in alte dosare, fiind condamnati tot pentru astfel de cauze.

Una dintre metodele folosite de catre aceasta grupare viza si includerea Arhivelor Nationale. Dupa punerea in posesie si emiterea titlurilor de proprietate, la initiativa lui Mircea Basaraba, s-au incheiat cu Cascade Empire contracte prin care au fost vāndute suprafete de teren cu vegetatie forestiera.

In ciuda numeroaselor demersuri pentru a fi recuperati acesti munti si de a-i readuce in patrimoniul statului, functionarii dau dovada de o teama si nu fac nimic in acest sens.


Sursa articol: http://www.mediafax.ro
19 decembrie 2017