afacerilemn/woodbusinessportal

Romsilva pune lemnul la vanzare la un pret foarte bun - 151 lei pentru mc

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
14 Noiembrie 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Ce mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatieIn timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de luxEXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!BIFE-SIM 2018 in casa noua!Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

Alt padurar anchetat de politisti

Padurile europene ocupa aproximativ jumatate din suprafata continentului

Piscina din lemn - noua moda intalnita la pensiunile din muntii Apuseni

Drone pentru monitorizarea padurilor, realizate la Cluj

Numere false utilizate in furtul de material lemnos

Romsilva pune lemnul la vanzare la un pret foarte bun - 151 lei pentru mc

Romsilva pune lemnul la vanzare la un pret foarte bun - 151 lei pentru mc

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are planificat, pentru acest an, sa puna pe piata aproximativ un milion de metri cubi de lemn de foc, aproape 90 de procente din plan fiind realizat deja. Pretul este fara concurenta, in conditiile in care, in ultimii doi ani, se inregistreaza o explozie a preturilor la lemnul pentru foc. Pentru anul viitor, legea va conduce la cresterea, de patru ori, a lemnului de foc disponibil din padurile statului.

Prin intermediul legii cu nr. 175 din 2017, s-a stabilit modul in care se valorifica masa lemnoasa proprietate de stat, pentru a ajunge cat mai mult lemn de foc la populatie. Conform legislatiei, primariile primesc cereri din partea cetatenilor pentru achizitia de lemn de foc direct de la Romsilva, iar dupa centralizarea necesarului, acestea trebuie sa comunice regiei, care, ulterior, sa incheie protocoale cu unitatile administrativ-teritoriale din tara. Cu toate acestea, multe primarii sunt dezinteresate. Dar, exista si cazuri pozitive. Un exemplu bun de implicare este judetul Ialomita.

Guvernele din 2015 si 2016 au decis sa promoveze acte normative care sa duca la reducerea drastica a taierilor ilegale, dar si la valorificarea lemnului din padurile proprietate de stat aproape numai prin intermediul agentilor economici privati. Acest lucru a condus la scaderea dramatica a lemnului de foc pentru populatie, concomitent cu cresterea extrema a pretului; in prezent, lemnul pentru foc se vinde si cu 600 de lei pe mc.

Astfel, s-au introdus conditii de valorificare a masei lemnoase din padurea statului care sa duca la disponibilizarea unei cantitati cat mai mari de lemn ce poate fi vanduta direct populatiei.


Sursa articol si imagine: https://www.focus-energetic.ro
24 noiembrie 2017