afacerilemn/woodbusinessportal

In mai putin de o saptamana, politistii au intocmit 110 dosare penale

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
23 Mai 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemnLocuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de focCine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distrugeCum poti proteja pardoseala de exterior din lemnProprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietatiAlt padurar anchetat de politistiPadurile europene ocupa aproximativ jumatate din suprafata continentuluiPiscina din lemn - noua moda intalnita la pensiunile din muntii ApuseniDrone pentru monitorizarea padurilor, realizate la ClujNumere false utilizate in furtul de material lemnosAmenjarea gradinii - cum trebuie sa arate mobilierul potrivitDoi tineri duc peste hotare afacerea parintilor - realizarea de case din lemnCodul Silvic - intr-o continua schimbareExploatari ilegale intr-o padure administrata de Ocolul Silvic MoldovitaSectorul forestier trebuie salvat - noi masuri propuseSaptamana aceasta s-au desfasurat o serie de activitati pentru prelucrarea lemnului si silviculturaUnde se duc padurile din tara?Asociatia Administratorilor de Paduri a stabilit planul pentru 2018Bile de Sticla pentru Durificare si Curatare SuprafeteHornbach vinde in continuare lemn taiat ilegal, conform DeclicCentralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasiceO noua metoda de masurare a masei lemnoase- promovata de 2 studentiAproape 400 de hectare din Padurea Baneasa sunt scoase la vanzare pe OLXCel mai poluat oras din Europa a construit in 6 ani prima padure verticala din lumePolitistii sunt umiliti in instanta de catre localnicii amendatiCum a disparut lemnul taiat din evidentele Consiliului Judetean?Castigurile din vanzarea ilegala de lemn incurajeaza hotii sa continue, in ciuda amenzilorPolitist amenintat cu toporul de catre un barbat ce transporta lemn ilegalCare este cea mai performanta companie de prelucrare a lemnului din Romania?Holzindustrie Schweighofer isi dezvolta activitatea in GermaniaJudetul Suceava - numar in scadere a delictelor silvice

Teatrul Hardelot din Franta - cea mai buna capodopera arhitecturala din lemn

Lemnul de foc, sursa regenerabila - mai scump decat gazul, sursa neregenerabila

Noile masuri pentru o industrie sustenabila a lemnului

De ce marile jafuri de lemne nu sunt depistate la fel de repede, precum cele minore?

Camera Deputatilor urmeaza sa decida soarta padurilor virgine

Problema lemnului de foc este criticata aspru de Partidul Ecologist Roman

Situatia lemnelor de foc - in continuare sub semnul intrebarii

Arbori uriasi sunt prabusiti peste cetatea Sarmisegetuza, monument UNESCO

Maramuresul - in topul judetelor in care mafia lemnului este de neoprit

Lemn in valoare de aproape 64.000 e lei, confiscati intr-o singura saptamana

Defrisarile din Muntii Apuseni nu se mai opresc

Anul trecut au fost depistate peste 1300 de cazuri de taieri ilegale a arborilor

Evaziune fiscala descoperita la o firma din domeniul prelucrarii lemnului

Oficial, padurile virgine pot fi defrisate

In judetul Brasov nu s-a defrisat ilegal niciun metru patrat de padure

Japonia a proiectat cel mai inalt edificiu de lemn din lume

Jandarmii sunt neputinciosi in fata furturilor de lemn

Proprietarii de paduri risca sa fie batuti pe propriile terenuri

Un nou tip de lemn, la fel de tare ca otelul

Un sat devastat de taieri ilegale de copaci face apel la Organizatia "Salvati padurile"

Masura de silvometru, benefica sau nu pentru proprietarii de paduri?

Ikea isi mareste suprafata forestiera prin achizitia primelor paduri din SUA

Unde sunt padurile de acum 6000 de ani?

Deces in padure, din cauza taierii unui arbore

Bionergy nu mai poate furniza sucevenilor caldura si apa calda pentru multa vreme

Primul smartphone din lume cu carcasa si incarcator din lemn este fabricat in Romania

Arbori taiati din Parcul Natural Putna, din cauza marcarii eronate

Cu padure in proprietate, dar fara lemne

China este cea mai mare tara producatoare si comerciala cu produse silvice

In mai putin de o saptamana, politistii au intocmit 110 dosare penale

In mai putin de o saptamana, politistii au intocmit 110 dosare penale

Politistii, aflati sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din Inspectoratul General al Politiei Romane, au efectuat verificari si controale, in perioada 9-15 noiembrie, la 700 de obiective, pentru prevenirea si combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos. IGPR anunța ca aceste controale s-au lasat cu 110 dosare penale.

Actiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea a peste 843 de metri cubi de material lemnos, in valoare de aproape 120.000 de lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 34 de ferastraie mecanice, topoare, securi, a 6 autovehicule, 10 atelaje hipo si a altor 15.226 de bunuri.

In perioada aprilie octombrie 2017, la nivel national, au fost organizate actiuni in sistem integrat, la care au participat politisti, jandarmi, politisti de frontiera si reprezentanti ai Directiei Generale Paduri, Regiei Nationale a Padurilor Romsilva si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In cadrul acestor actiuni, au fost efectuate 71.346 de controale, dintre care 58.711 pe drumurile publice, 9.379 in fondul forestier si 3.256 in locuri de depozitare/ comercializare a lemnului.

Politistii au constatat 5.309 infractiuni, dintre care 2.436 la Legea nr. 46/2008 si au fost aplicate 105.894 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 47.762.692 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizati faptic 23.369 m.c de material lemnos, in valoare 6.787.209 lei, dintre care 3.177 m.c. de cherestea, 12.070 m.c. de lemn de foc, 7.971 m.c. de lemn de lucru/rotund si 150 m.c. de deseuri. Totodata, au fost confiscati valoric 37.120 m.c. de material lemnos, in cuantum de 10.902.840 de lei.


Sursa: https://www.focus-energetic.ro
20 noiembrie 2017