afacerilemn/woodbusinessportal

Grupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgine

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
20 Septembrie 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!BIFE-SIM 2018 in casa noua!Lemnul de foc pentru populatie se va scumpiSuprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumiiCum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 aniAsia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnuluiConform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mitMaramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegaleIn timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile crescParlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lorMafia lemnului are radacini in NeamtHolzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationaleCum sunt platiti angajatii din industria lemnuluiCum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratoriSe semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnuluiTargul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrieFrumusetea si utiltatea paletilor din lemnUn camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea PraidCondamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnului

Holzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegaleSablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemnLocuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de focCine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distrugeCum poti proteja pardoseala de exterior din lemnProprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietatiAlt padurar anchetat de politistiPadurile europene ocupa aproximativ jumatate din suprafata continentuluiPiscina din lemn - noua moda intalnita la pensiunile din muntii ApuseniDrone pentru monitorizarea padurilor, realizate la Cluj

Numere false utilizate in furtul de material lemnos

Amenjarea gradinii - cum trebuie sa arate mobilierul potrivit

Doi tineri duc peste hotare afacerea parintilor - realizarea de case din lemn

Codul Silvic - intr-o continua schimbare

Exploatari ilegale intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Moldovita

Sectorul forestier trebuie salvat - noi masuri propuse

Saptamana aceasta s-au desfasurat o serie de activitati pentru prelucrarea lemnului si silvicultura

Unde se duc padurile din tara?

Asociatia Administratorilor de Paduri a stabilit planul pentru 2018

Bile de Sticla pentru Durificare si Curatare Suprafete

Hornbach vinde in continuare lemn taiat ilegal, conform Declic

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

O noua metoda de masurare a masei lemnoase- promovata de 2 studenti

Aproape 400 de hectare din Padurea Baneasa sunt scoase la vanzare pe OLX

Cel mai poluat oras din Europa a construit in 6 ani prima padure verticala din lume

Politistii sunt umiliti in instanta de catre localnicii amendati

Cum a disparut lemnul taiat din evidentele Consiliului Judetean?

Castigurile din vanzarea ilegala de lemn incurajeaza hotii sa continue, in ciuda amenzilor

Politist amenintat cu toporul de catre un barbat ce transporta lemn ilegal

Care este cea mai performanta companie de prelucrare a lemnului din Romania?

Holzindustrie Schweighofer isi dezvolta activitatea in Germania

Judetul Suceava - numar in scadere a delictelor silvice

Teatrul Hardelot din Franta - cea mai buna capodopera arhitecturala din lemn

Lemnul de foc, sursa regenerabila - mai scump decat gazul, sursa neregenerabila

Noile masuri pentru o industrie sustenabila a lemnului

De ce marile jafuri de lemne nu sunt depistate la fel de repede, precum cele minore?

Camera Deputatilor urmeaza sa decida soarta padurilor virgine

Problema lemnului de foc este criticata aspru de Partidul Ecologist Roman

Situatia lemnelor de foc - in continuare sub semnul intrebarii

Grupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgine

Grupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgine

In acest an, grupul Holzindustrie Schweighofer (ce detine peste 14.000 ha de padure in Romania) a demarat un studiu pentru evaluarea propriilor terenuri impadurite in ceea ce priveste raspandirea padurilor cu valoare ridicata de conservare - asa numitele paduri virgine si cvasi-virgine. Studiul desfasurat sub indrumarea ONG-ului Agend Green subliniaza rolul pe care protejarea diversitatii il joaca pentru companie.

Romania protejeaza padurile virgine si cvasi-virgine, ceea ce inseamna ca in padurile respective nu se vor mai executa lucrari, iar unicitatea lor este astfel pastrata pentru generatiile viitoare. In urma studiului, s-au evidentiat peste 430 ha de astfel de paduri pe terenuri in proprietatea Grupului Schweighofer. Alte 250 ha de paduri cu valoare ridicata de conservare, cu importante nuclee de biodiversitate, au fost de asemenea identificate.

Urmatorul pas se refera la instiintarea autoritatilor cu privire la acest studiu. Garda Forestiera va decide includerea acestor suprafete in catalogul oficial al padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania. Primele 84 ha vor fi supuse analizei autoritatilor in urmatoarele zile. Este vorba de doua suprafete aflate in Musa (Buzau) si Nucsoara (Arges). Aceste patrimonii naturale sunt neatinse de orice fel de exploatare forestiera de mai bine de 40 de ani. Rezultatele studiului pentru celelalte suprafete vor fi transmise autoritatilor dupa anumite clarificari necesare in acest punct. intre timp, Grupul Schweighofer se angajeaza sa nu intervina in nici un fel in zonele respective pentru a proteja valoarea naturala a acestora.

Acesta ar putea fi un exemplu minunat pentru modul in care proprietarii de paduri din Romania pot contribui la identificarea si protejarea pe termen lung a padurilor valoroase din Carpati. Proschek-Hauptmann a afirmat ca pentru Grupul Schweighofer, angajamentul de protejare a biodiversitatii este clar si ferm.


Sursa: https://ziarulunirea.ro
10 noiembrie 2017