afacerilemn/woodbusinessportal

Grupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgine

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
27 Mai 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemnUn camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea PraidCondamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnului

Holzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegaleSablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemnLocuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de focCine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distrugeCum poti proteja pardoseala de exterior din lemnProprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietatiAlt padurar anchetat de politistiPadurile europene ocupa aproximativ jumatate din suprafata continentuluiPiscina din lemn - noua moda intalnita la pensiunile din muntii ApuseniDrone pentru monitorizarea padurilor, realizate la ClujNumere false utilizate in furtul de material lemnosAmenjarea gradinii - cum trebuie sa arate mobilierul potrivitDoi tineri duc peste hotare afacerea parintilor - realizarea de case din lemnCodul Silvic - intr-o continua schimbareExploatari ilegale intr-o padure administrata de Ocolul Silvic MoldovitaSectorul forestier trebuie salvat - noi masuri propuseSaptamana aceasta s-au desfasurat o serie de activitati pentru prelucrarea lemnului si silviculturaUnde se duc padurile din tara?Asociatia Administratorilor de Paduri a stabilit planul pentru 2018Bile de Sticla pentru Durificare si Curatare SuprafeteHornbach vinde in continuare lemn taiat ilegal, conform DeclicCentralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasiceO noua metoda de masurare a masei lemnoase- promovata de 2 studentiAproape 400 de hectare din Padurea Baneasa sunt scoase la vanzare pe OLXCel mai poluat oras din Europa a construit in 6 ani prima padure verticala din lumePolitistii sunt umiliti in instanta de catre localnicii amendatiCum a disparut lemnul taiat din evidentele Consiliului Judetean?

Castigurile din vanzarea ilegala de lemn incurajeaza hotii sa continue, in ciuda amenzilor

Politist amenintat cu toporul de catre un barbat ce transporta lemn ilegal

Care este cea mai performanta companie de prelucrare a lemnului din Romania?

Holzindustrie Schweighofer isi dezvolta activitatea in Germania

Judetul Suceava - numar in scadere a delictelor silvice

Teatrul Hardelot din Franta - cea mai buna capodopera arhitecturala din lemn

Lemnul de foc, sursa regenerabila - mai scump decat gazul, sursa neregenerabila

Noile masuri pentru o industrie sustenabila a lemnului

De ce marile jafuri de lemne nu sunt depistate la fel de repede, precum cele minore?

Camera Deputatilor urmeaza sa decida soarta padurilor virgine

Problema lemnului de foc este criticata aspru de Partidul Ecologist Roman

Situatia lemnelor de foc - in continuare sub semnul intrebarii

Arbori uriasi sunt prabusiti peste cetatea Sarmisegetuza, monument UNESCO

Maramuresul - in topul judetelor in care mafia lemnului este de neoprit

Lemn in valoare de aproape 64.000 e lei, confiscati intr-o singura saptamana

Defrisarile din Muntii Apuseni nu se mai opresc

Anul trecut au fost depistate peste 1300 de cazuri de taieri ilegale a arborilor

Evaziune fiscala descoperita la o firma din domeniul prelucrarii lemnului

Oficial, padurile virgine pot fi defrisate

In judetul Brasov nu s-a defrisat ilegal niciun metru patrat de padure

Japonia a proiectat cel mai inalt edificiu de lemn din lume

Jandarmii sunt neputinciosi in fata furturilor de lemn

Proprietarii de paduri risca sa fie batuti pe propriile terenuri

Un nou tip de lemn, la fel de tare ca otelul

Un sat devastat de taieri ilegale de copaci face apel la Organizatia "Salvati padurile"

Masura de silvometru, benefica sau nu pentru proprietarii de paduri?

Ikea isi mareste suprafata forestiera prin achizitia primelor paduri din SUA

Unde sunt padurile de acum 6000 de ani?

Deces in padure, din cauza taierii unui arbore

Grupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgine

Grupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgine

In acest an, grupul Holzindustrie Schweighofer (ce detine peste 14.000 ha de padure in Romania) a demarat un studiu pentru evaluarea propriilor terenuri impadurite in ceea ce priveste raspandirea padurilor cu valoare ridicata de conservare - asa numitele paduri virgine si cvasi-virgine. Studiul desfasurat sub indrumarea ONG-ului Agend Green subliniaza rolul pe care protejarea diversitatii il joaca pentru companie.

Romania protejeaza padurile virgine si cvasi-virgine, ceea ce inseamna ca in padurile respective nu se vor mai executa lucrari, iar unicitatea lor este astfel pastrata pentru generatiile viitoare. In urma studiului, s-au evidentiat peste 430 ha de astfel de paduri pe terenuri in proprietatea Grupului Schweighofer. Alte 250 ha de paduri cu valoare ridicata de conservare, cu importante nuclee de biodiversitate, au fost de asemenea identificate.

Urmatorul pas se refera la instiintarea autoritatilor cu privire la acest studiu. Garda Forestiera va decide includerea acestor suprafete in catalogul oficial al padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania. Primele 84 ha vor fi supuse analizei autoritatilor in urmatoarele zile. Este vorba de doua suprafete aflate in Musa (Buzau) si Nucsoara (Arges). Aceste patrimonii naturale sunt neatinse de orice fel de exploatare forestiera de mai bine de 40 de ani. Rezultatele studiului pentru celelalte suprafete vor fi transmise autoritatilor dupa anumite clarificari necesare in acest punct. intre timp, Grupul Schweighofer se angajeaza sa nu intervina in nici un fel in zonele respective pentru a proteja valoarea naturala a acestora.

Acesta ar putea fi un exemplu minunat pentru modul in care proprietarii de paduri din Romania pot contribui la identificarea si protejarea pe termen lung a padurilor valoroase din Carpati. Proschek-Hauptmann a afirmat ca pentru Grupul Schweighofer, angajamentul de protejare a biodiversitatii este clar si ferm.


Sursa: https://ziarulunirea.ro
10 noiembrie 2017