Lemnul de foc este tot mai scump si mai greu de gasit

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
24 Aprilie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

Lemnul de foc este tot mai scump si mai greu de gasit

Lemnul de foc este tot mai scump si mai greu de gasit

Lemnul de foc este tot mai scump si mai greu de gasit de la un an la altul. In zona de campie a judetului situatia e si mai grava. Gheorghe Ivan, directorul Directiei Silvice Bistrita, spune ca a gasit solutia in comunele de care se ocupa: aduce lemn de foc si de la 90 km distanta. Intr-o luna, toate comenzile vor fi onorate!

Lemnul de foc in prag de iarna este marea problema a celor care locuiesc la sate. Dupa ce controlul privind taierile din paduri este mult mai strict, putem vorbi chiar de o criza a lemnului de foc in toata tara, nu numai in Bistrita-Nasaud. Dupa infiintarea ocoalelor silvice private, in grija Directiei Silvice Bistrita au ramas tot mai putine paduri, iar cele din proprietatea statului sunt intr-un procent nesemnificativ - 6,5 la suta, 12.294 hectare din cele peste 192.000 de hectare de padure din Bistrita-Nasaud. Numarul de comune care cer Directiei Silvice sa le administreze padurile este insa in crestere, iar prin preluarea lor, Directia Silvica Bistrita a ajuns sa administreze 28.000 de hectare din 19 comune. Putin si greu de administrat, mai ales ca multe comune sunt din zona de campie a judetului, unde au fost dintotdeauna probleme cu lemnul de foc.

"Intotdeauna a fost o criza de lemn. In 2017, Directia Silvica Bistrita a preluat in administrare padurile din zona de campie. Pentru ca aceste comune au ramas fara amenajamente silvice, am preluat intr-un procent mare rezolvarea lemnului de foc in zona. Cererile le-au colectat primariile, ni le-au inaintat. Din pacate, aducem lemn de la 70-90 de km, din zona de munte. La Sanmihaiu de Campie avem cea mai mare cerere - 220 de metri cubi, urmeaza Milasul cu 147 metri cubi si Urmenis - 75 metri cubi. intr-o luna sper sa onoram toate cererile depuse", a declarat Gheorghe Ivan, directorul Directiei Silvice Bistrita, pentru Bistriteanul.ro.


Sursa: http://www.bistriteanul.ro
3 noiembrie 2017