afacerilemn/woodbusinessportal

China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
24 Noiembrie 2017
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Romsilva pune lemnul la vanzare la un pret foarte bun - 151 lei pentru mcCarute si autovechicule pline cu lemn furat, descoperite de politistii din SalajExportam lemn, in loc sa vindem mobila la un pret mai mareIn judetul Cluj s-au plantat 3.500 de puieti pentru a stopa alunecarile de teren si inundatiilePadurile pazite - cele mai atacate de furturi. Personalul silvic este implicat si el.Contraventii peste contraventii in SuceavaJafurile din paduri nu pot fi oprite de Directia Silvica NeamtAmendat de politisti, dupa ce a fugit din masina in care transporta ilegal lemneFost brigardier - acuzat de sateni ca fura din padurile si terenurile acestoraPolitia a stricat planurile hotilor de brazi din ClujCalifornia isi revine cu greu dupa incendiile de padureCel mai mare restaurant din lemn din Europa Centrala a fost facut scrumAngajat al unei firme de exploatare forestiera prins in timp ce transporta ilegal lemneIn mai putin de o saptamana, politistii au intocmit 110 dosare penaleCare este cel mai indicat lemn pentru semineuS-au dublat actiunile ilegale de exploatare a lemnului in BanatSi banatenii sunt pusi pe fapte mari: sambata vor planta o noua padureVechea groapa de gunoi din Ploiesti este inlocuita cu o padure tanaraCamioane pline cu lemne au fost filmate in timp ce transportau lemne ilegalAmenzi usturatoare pentru transporturi ilegale de material lemnosScoala profesionala din industria lemnului din Targu-Mures sarbatoreste 125 de ani de existentaO noua padure apare la marginea autostrazii dintre Sibiu si SalisteLemn confiscat in Mures in valoare de peste 10.000 de leiRecord mondial de paduri incediate in anul 2016Un padurar din Reghin a fost batut crunt de hotii de lemneDeputatul PSD Ioan Terea vrea sa simplifice regulamentul de valorificare a lemnelor de focO parte din padurarii si politistii din Valcea fac echipa cu hotii de lemneGrupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgineRomanii din sudul tarii sunt nevoiti sa se incalzeasca cu lemne din BulgariaJumatate din fondul forestier national este detinut de catre statCriza lemnelor de foc este adancita de PSD

Sute de voluntari au plantat in Timisoara 3000 de copaci

Producatorii romani de mobilier din lemn vor sa exporte

Producatorii de mobila din lemn au strategii coerente de export

Un nou incendiu la Kronospan Sebes

Lemnul de foc este tot mai scump si mai greu de gasit

Situatie de alerta: incediile de padure din zone intregi din Europa si America au facut scrum vegetatia si fauna

Termenul pentru Prima impadurire a fost prelungit pana pe 17 noiembrie

Castigatorii Burselor Schweighofer

Compensatii in bani pentru proprietarii de paduri din zonele protejate

Mobila din lemn masiv - un trend fara varsta

Oamenii n-au lemne de foc, iar autoritatile ard gazul

Industria mobilei - a doua industrie de referinta a Romaniei

Criza de lemne de foc loveste in continuare gospodariile

Furtunile au distrus suprafete intregi de padure in toata tara

Mobilierul din lemn - tendinte favorabile la nivel global

8,2 milioane de metri cubi de lemn din 45.000 de hectare au fost pusi la pamant de furtuni in Polonia

A 38-a editie gazduita de targurile FIMMA-MADERALIA va avea loc in februarie 2018

Evenimentul principal din Africa de Nord pentru lemn si masinarii de prelucrarea lemnului

Brunell - Marile incendii cresc preturile pentru cherestea in America

In ciuda interdictiei cheresteaua continua sa treaca frontiera

Cheresteaua si casele din lemn pe trendul crescator al pietei imobiliare

In Brazilia, piata de cherestea si produse din lemn este in crestere

Studiu SUA - cresterea de 12% a suprafetelor impadurite datorita industriei lemnului

Piata globala de cherestea si produse din lemn

Arhitectii incep sa prefere utilizarea lemnului in constructii

ChinaWoodExpo editia a 4-a 2017

Exploatarea forestiera este la minimele istorice in Elvetia

Constructii din lemn de pana la 18 etaje in America de Nord

O noua biserica spectaculoasa realizata din lemn

China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii

China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii

Orasul padure din China va revolutiona fata asezarilor umane datorita scopului pentru care a fost proiectat, acela de combatere a poluarii. Orasul padure (Forest City) reprezinta un proiect ce va fi pus in practica de o echipa care dezvolta proiecte ecologice in intreaga lume, numita Stefano Boeri Architetti si se estimeaza ca acesta va fi finalizat in anul 2020.

Referitor la cifre, orasul padure (http://www.descopera.ro/dnews/16525864-foto-china-a-inceput-sa-construiasca-primul-oras-padure-intr-un-demers-care-va-revolutiona-fata-asezarilor-urbane) va ocupa 175 de hectare de teren in nordul localitatii Liuzhou (pe raul Liujiang) si va avea o populatie de 30.000 de oameni, fiind acoperit de aproape 1 milion de plante din 100 de specii si 40.000 de copaci. Plantele si copacii au ca rol pe langa curatarea aerului, si reducerea temperaturii medii, crearea de bariere impotriva zgomotului si oferirea unui habitat prietenos pentru animale, pasari si insecte. Zona nu este aleasa intamplator, intrucat in partea de sud a Chinei nu prea sunt temperaturi scazute de-a lungul anului pentru a influenta semnificativ dezvoltarea vegetatiei.

Cum spuneam si mai sus, scopul este acela de a duce lumea intr-un viitor fara poluare, mai exact se urmareste: descresterea temperaturii medii anuale, imbunatatirea calitatii aerului, crearea de bariere sonore, precum si imbunatatirea biodiversitatii locale prin generarea de noi habitate.

China reprezinta una dintre cele mai poluate tari din lume. In prezent, smogul a cauzat o treime a deceselor in China, ucigand aproximativ 1,1 milioane de persoane pe an si se estimeaza ca va reduce durata de viata cu 5,5 ani. Ca raspuns, guvernul chinez a ales sa adopte strategii inovatoare si neconventionale pentru a reduce efectele acestui fenomen negativ.

Un aspect deosebit de important este acela ca orasul padure va fi autosustenabil, el urmand sa utilizeze energie solara si geotermala.

In ceea ce priveste necesitatile traiului, Forest City va gazdui: zone comerciale, zone rezidentiale, spatii de recreere, un spital si doua scoli, ceea ce inseamna ca ofera diversitate si privitor la acest punct de vedere.

Un alt exemplu asemanator se regaseste tot in China, fiind vorba de aceasta data de conceptul denumit "padure verticala" (http://adevarul.ro/international/asia/prima-padure-vericala-amenajata-intr-un-oras-china-video-1_589c17f65ab6550cb84933ab/index.html). In orasul Nanjing vor fi construite doi zgaraie-nori, unul cu inaltimea de 200 de metri, iar celalalt de 108.

Conceptul de padure verticala este opera aceluiasi arhitect, al carui proiect vizeaza blocuri cu 3,5 milioane de locuitori, ale caror fatade vor fi acoperite de 1.100 de copaci si 2.500 de plante si tufe, care vor produce 60 de kilograme de oxigen pe zi. Firma Boeri a previzionat finalizarea constructiei in anul 2018, urmand ca proiectul sa se extinda si in alte orase, precum: Shijiazhuang, Liuzhou, Chongqing si Shanghai. La nivel mondial, exista cladiri similare ce s-au aliniat la conceptul de padure verticala in Milano si Laussane.

In Romania, exista 2 probleme majore inca nesolutionate: poluarea si defrisarea ilegala. In ultimul timp a crescut numarul actiunilor de reducere a ambelor fenomene, existand o multime de masuri contra poluarii, dar si legi impotriva defrisarii masive. As putea spune ca tara este pe drumul cel bun, insa mai e mult pana ce lucrurile vor intra in normalitate. Referitor la al doilea aspect legat de defrisari ilegale, mentionez inca un fapt imbucurator: a crescut numarul firmelor din industria lemnului care isi desfasoara activitatea protejand in acelasi timp mediul, desfasurand activitatea in conditii legale.

Surse:
http://www.descopera.ro/dnews/16525864-foto-china-a-inceput-sa-construiasca-primul-oras-padure-intr-un-demers-care-va-revolutiona-fata-asezarilor-urbane
http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/foto-orasul-acoperit-complet-de-copaci-753593
https://www.cnet.com/news/can-a-forest-city-clean-chinas-polluted-air-stefano-boeri-liuzhou-guanxi/
http://adevarul.ro/international/asia/prima-padure-vericala-amenajata-intr-un-oras-china-video-1_589c17f65ab6550cb84933ab/index.html
http://www.rfi.ro/stiinta-94729-foto-proiect-sf-china-padurea-verticala
https://www.forbes.com/sites/trevornace/2017/06/30/chinas-new-forest-city-will-make-you-rethink-urban-cities/#4af74437dabd
http://edition.cnn.com/2017/06/29/architecture/china-liuzhou-forest-city/index.html
China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii
China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii
China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii
6 iulie 2017