China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
22 Ianuarie 2019
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii

China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii

Orasul padure din China va revolutiona fata asezarilor umane datorita scopului pentru care a fost proiectat, acela de combatere a poluarii. Orasul padure (Forest City) reprezinta un proiect ce va fi pus in practica de o echipa care dezvolta proiecte ecologice in intreaga lume, numita Stefano Boeri Architetti si se estimeaza ca acesta va fi finalizat in anul 2020.

Referitor la cifre, orasul padure (http://www.descopera.ro/dnews/16525864-foto-china-a-inceput-sa-construiasca-primul-oras-padure-intr-un-demers-care-va-revolutiona-fata-asezarilor-urbane) va ocupa 175 de hectare de teren in nordul localitatii Liuzhou (pe raul Liujiang) si va avea o populatie de 30.000 de oameni, fiind acoperit de aproape 1 milion de plante din 100 de specii si 40.000 de copaci. Plantele si copacii au ca rol pe langa curatarea aerului, si reducerea temperaturii medii, crearea de bariere impotriva zgomotului si oferirea unui habitat prietenos pentru animale, pasari si insecte. Zona nu este aleasa intamplator, intrucat in partea de sud a Chinei nu prea sunt temperaturi scazute de-a lungul anului pentru a influenta semnificativ dezvoltarea vegetatiei.

Cum spuneam si mai sus, scopul este acela de a duce lumea intr-un viitor fara poluare, mai exact se urmareste: descresterea temperaturii medii anuale, imbunatatirea calitatii aerului, crearea de bariere sonore, precum si imbunatatirea biodiversitatii locale prin generarea de noi habitate.

China reprezinta una dintre cele mai poluate tari din lume. In prezent, smogul a cauzat o treime a deceselor in China, ucigand aproximativ 1,1 milioane de persoane pe an si se estimeaza ca va reduce durata de viata cu 5,5 ani. Ca raspuns, guvernul chinez a ales sa adopte strategii inovatoare si neconventionale pentru a reduce efectele acestui fenomen negativ.

Un aspect deosebit de important este acela ca orasul padure va fi autosustenabil, el urmand sa utilizeze energie solara si geotermala.

In ceea ce priveste necesitatile traiului, Forest City va gazdui: zone comerciale, zone rezidentiale, spatii de recreere, un spital si doua scoli, ceea ce inseamna ca ofera diversitate si privitor la acest punct de vedere.

Un alt exemplu asemanator se regaseste tot in China, fiind vorba de aceasta data de conceptul denumit "padure verticala" (http://adevarul.ro/international/asia/prima-padure-vericala-amenajata-intr-un-oras-china-video-1_589c17f65ab6550cb84933ab/index.html). In orasul Nanjing vor fi construite doi zgaraie-nori, unul cu inaltimea de 200 de metri, iar celalalt de 108.

Conceptul de padure verticala este opera aceluiasi arhitect, al carui proiect vizeaza blocuri cu 3,5 milioane de locuitori, ale caror fatade vor fi acoperite de 1.100 de copaci si 2.500 de plante si tufe, care vor produce 60 de kilograme de oxigen pe zi. Firma Boeri a previzionat finalizarea constructiei in anul 2018, urmand ca proiectul sa se extinda si in alte orase, precum: Shijiazhuang, Liuzhou, Chongqing si Shanghai. La nivel mondial, exista cladiri similare ce s-au aliniat la conceptul de padure verticala in Milano si Laussane.

In Romania, exista 2 probleme majore inca nesolutionate: poluarea si defrisarea ilegala. In ultimul timp a crescut numarul actiunilor de reducere a ambelor fenomene, existand o multime de masuri contra poluarii, dar si legi impotriva defrisarii masive. As putea spune ca tara este pe drumul cel bun, insa mai e mult pana ce lucrurile vor intra in normalitate. Referitor la al doilea aspect legat de defrisari ilegale, mentionez inca un fapt imbucurator: a crescut numarul firmelor din industria lemnului care isi desfasoara activitatea protejand in acelasi timp mediul, desfasurand activitatea in conditii legale.

Surse:
http://www.descopera.ro/dnews/16525864-foto-china-a-inceput-sa-construiasca-primul-oras-padure-intr-un-demers-care-va-revolutiona-fata-asezarilor-urbane
http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/foto-orasul-acoperit-complet-de-copaci-753593
https://www.cnet.com/news/can-a-forest-city-clean-chinas-polluted-air-stefano-boeri-liuzhou-guanxi/
http://adevarul.ro/international/asia/prima-padure-vericala-amenajata-intr-un-oras-china-video-1_589c17f65ab6550cb84933ab/index.html
http://www.rfi.ro/stiinta-94729-foto-proiect-sf-china-padurea-verticala
https://www.forbes.com/sites/trevornace/2017/06/30/chinas-new-forest-city-will-make-you-rethink-urban-cities/#4af74437dabd
http://edition.cnn.com/2017/06/29/architecture/china-liuzhou-forest-city/index.html
China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii
China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii
China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii
6 iulie 2017