afacerilemn/woodbusinessportal

Idei inedite bazate pe reciclarea paletilor din lemn

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
24 Noiembrie 2017
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Romsilva pune lemnul la vanzare la un pret foarte bun - 151 lei pentru mcCarute si autovechicule pline cu lemn furat, descoperite de politistii din SalajExportam lemn, in loc sa vindem mobila la un pret mai mareIn judetul Cluj s-au plantat 3.500 de puieti pentru a stopa alunecarile de teren si inundatiilePadurile pazite - cele mai atacate de furturi. Personalul silvic este implicat si el.Contraventii peste contraventii in SuceavaJafurile din paduri nu pot fi oprite de Directia Silvica NeamtAmendat de politisti, dupa ce a fugit din masina in care transporta ilegal lemneFost brigardier - acuzat de sateni ca fura din padurile si terenurile acestoraPolitia a stricat planurile hotilor de brazi din ClujCalifornia isi revine cu greu dupa incendiile de padureCel mai mare restaurant din lemn din Europa Centrala a fost facut scrumAngajat al unei firme de exploatare forestiera prins in timp ce transporta ilegal lemneIn mai putin de o saptamana, politistii au intocmit 110 dosare penaleCare este cel mai indicat lemn pentru semineuS-au dublat actiunile ilegale de exploatare a lemnului in BanatSi banatenii sunt pusi pe fapte mari: sambata vor planta o noua padureVechea groapa de gunoi din Ploiesti este inlocuita cu o padure tanaraCamioane pline cu lemne au fost filmate in timp ce transportau lemne ilegalAmenzi usturatoare pentru transporturi ilegale de material lemnosScoala profesionala din industria lemnului din Targu-Mures sarbatoreste 125 de ani de existentaO noua padure apare la marginea autostrazii dintre Sibiu si SalisteLemn confiscat in Mures in valoare de peste 10.000 de leiRecord mondial de paduri incediate in anul 2016Un padurar din Reghin a fost batut crunt de hotii de lemneDeputatul PSD Ioan Terea vrea sa simplifice regulamentul de valorificare a lemnelor de focO parte din padurarii si politistii din Valcea fac echipa cu hotii de lemneGrupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgineRomanii din sudul tarii sunt nevoiti sa se incalzeasca cu lemne din BulgariaJumatate din fondul forestier national este detinut de catre statCriza lemnelor de foc este adancita de PSD

Sute de voluntari au plantat in Timisoara 3000 de copaci

Producatorii romani de mobilier din lemn vor sa exporte

Producatorii de mobila din lemn au strategii coerente de export

Un nou incendiu la Kronospan Sebes

Lemnul de foc este tot mai scump si mai greu de gasit

Situatie de alerta: incediile de padure din zone intregi din Europa si America au facut scrum vegetatia si fauna

Termenul pentru Prima impadurire a fost prelungit pana pe 17 noiembrie

Castigatorii Burselor Schweighofer

Compensatii in bani pentru proprietarii de paduri din zonele protejate

Mobila din lemn masiv - un trend fara varsta

Oamenii n-au lemne de foc, iar autoritatile ard gazul

Industria mobilei - a doua industrie de referinta a Romaniei

Criza de lemne de foc loveste in continuare gospodariile

Furtunile au distrus suprafete intregi de padure in toata tara

Mobilierul din lemn - tendinte favorabile la nivel global

8,2 milioane de metri cubi de lemn din 45.000 de hectare au fost pusi la pamant de furtuni in Polonia

A 38-a editie gazduita de targurile FIMMA-MADERALIA va avea loc in februarie 2018

Evenimentul principal din Africa de Nord pentru lemn si masinarii de prelucrarea lemnului

Brunell - Marile incendii cresc preturile pentru cherestea in America

In ciuda interdictiei cheresteaua continua sa treaca frontiera

Cheresteaua si casele din lemn pe trendul crescator al pietei imobiliare

In Brazilia, piata de cherestea si produse din lemn este in crestere

Studiu SUA - cresterea de 12% a suprafetelor impadurite datorita industriei lemnului

Piata globala de cherestea si produse din lemn

Arhitectii incep sa prefere utilizarea lemnului in constructii

ChinaWoodExpo editia a 4-a 2017

Exploatarea forestiera este la minimele istorice in Elvetia

Constructii din lemn de pana la 18 etaje in America de Nord

O noua biserica spectaculoasa realizata din lemn

Idei inedite bazate pe reciclarea paletilor din lemn

Idei inedite bazate pe reciclarea paletilor din lemn

In ultimii ani, conceptul de reciclare a devenit tot mai popular, oamenii devenind din ce in ce mai atenti cu privire la protejarea mediului inconjurator. Acest concept s-a raspandit si in sfera lemnului, reciclarea paletilor din lemn fiind pe cat de utila, pe atat de inovativa si generatoare de idei din ce in ce mai surprinzatoare, in sensul bun al cuvantului.

Astfel, grija fata de natura a condus la nasterea unor idei inedite. Pe lista noilor tipuri de materiale utilizate in scopul decorarii locuintei, au aparut si paletii din lemn. Cu toate ca la prima vedere au forma si un design oarecum anost, paletii din lemn poti fi transformati in adevarate bijuterii. Acestia pot lua forme variate, de la obiecte artistice pentru decorarea casei, la piese de mobilier cu o utilitate clara.

Paletii din lemn pot fi vopsiti, taiati, sculptati sau legati astfel incat sa se transforme in masute de cafea, fotolii, paturi, gradini verticale, canapele etc.

Reciclarea paletilor din lemn prezinta avantaje multiple, dar principalele se refera la design, economie si grija pentru natura. Astfel, paletii din lemn prelucrati arata foarte frumos si sunt mai economi. Si cel mai important aspect se refera la faptul ca se protejeaza mediul.

Cu ajutorul lor, iti poti fabrica singur mobila si poti economisi sume importante, Ai nevoie doar de materiale si imaginatie!

Un exemplu recent referitor la reciclarea paletilor din lemn prin folosirea imaginatiei apartine unui artist danez pe nume Thomas Dambo. Acesta a creat sculpturi enorme folosind materiale reciclate. Scopul a fost unul genial: o parte din paletii din lemn utilizati au contribuit la crearea a sase scultpuri ce au fost amplasate in jurul orasului Copenhaga, cu scopul de a incuraja oamenii sa viziteze zonele marginase.

Sculpturile gigantice realizate prin reciclarea paletilor din lemn au fost realizate cu ajutorul localnicilor, care l-au ajutat pe Dambo sa asambleze structurile. Pentru detalii puteti accesa site-ul antena3.ro (https://www.antena3.ro/actualitate/inedit/modul-inedit-prin-care-un-tanar-a-reciclat-paleti-din-lemn-video-416516.html), unde puteti vizualiza un video pe aceasta tema. Gigantii au fost realizati utlizand 600 de paleti din lemn, un sopron si un gard vechi si acum sunt ascunsi in zonele impadurite.

Reciclarea paletilor vine cu avantaje de ordin financiar si pentru producatori. Trecerea de la achizitia si gestiunea proprie a paletilor la sistemul de inchiriere vizeaza urmatoarele avantaje: optimizarea costurilor si externalizarea catre furnizorul logistic pe langa activitatile clasice (depozitare, colectare, reparatie) si a obligatiilor legale cu privire la declararea si reciclarea paletilor din lemn. Acest sistem de inchirire poarta denumirea de CHEP (Commonwealth Handling Equipment Pool). In 4 ani de la introducerea acestui sistem in industria lemnului aferenta spatiului romanesc, s-au economisit aproximativ 6500 de tone de metri cubi de lemn si s-a evitatat producerea a circa 6500 de tone de emisii de CO2, respectiv a 520 de tone de deseuri.

In Romania exista multe companii ce vand paleti, dar si care achizitioneaza atat paleti in stare buna, cat si defecti, la preturi negociabile. O parte a acestora se regasesc pe platforma afacerilemn.ro, la sectiunea Paleti si Europaleti (https://www.afacerilemn.ro/rom/list/Paleti-Europaleti.html) sau Paleti Second-Hand (https://www.afacerilemn.ro/rom/list/Paleti-second-hand.html).

Surse:
https://www.antena3.ro/actualitate/inedit/modul-inedit-prin-care-un-tanar-a-reciclat-paleti-din-lemn-video-416516.html
http://greatnews.ro/16-idei-splendide-mobila-din-paleti/
http://www.capital.ro/producatorii-care-inchiriaza-paleti-scutiti-de-costuri.html
Idei inedite bazate pe reciclarea paletilor din lemn
Idei inedite bazate pe reciclarea paletilor din lemn
Idei inedite bazate pe reciclarea paletilor din lemn
26 iunie 2017