afacerilemn/woodbusinessportal

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
22 Noiembrie 2017
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Jafurile din paduri nu pot fi oprite de Directia Silvica NeamtAmendat de politisti, dupa ce a fugit din masina in care transporta ilegal lemneFost brigardier - acuzat de sateni ca fura din padurile si terenurile acestoraPolitia a stricat planurile hotilor de brazi din ClujCalifornia isi revine cu greu dupa incendiile de padureCel mai mare restaurant din lemn din Europa Centrala a fost facut scrumAngajat al unei firme de exploatare forestiera prins in timp ce transporta ilegal lemneIn mai putin de o saptamana, politistii au intocmit 110 dosare penaleCare este cel mai indicat lemn pentru semineuS-au dublat actiunile ilegale de exploatare a lemnului in BanatSi banatenii sunt pusi pe fapte mari: sambata vor planta o noua padureVechea groapa de gunoi din Ploiesti este inlocuita cu o padure tanaraCamioane pline cu lemne au fost filmate in timp ce transportau lemne ilegalAmenzi usturatoare pentru transporturi ilegale de material lemnosScoala profesionala din industria lemnului din Targu-Mures sarbatoreste 125 de ani de existentaO noua padure apare la marginea autostrazii dintre Sibiu si SalisteLemn confiscat in Mures in valoare de peste 10.000 de leiRecord mondial de paduri incediate in anul 2016Un padurar din Reghin a fost batut crunt de hotii de lemneDeputatul PSD Ioan Terea vrea sa simplifice regulamentul de valorificare a lemnelor de focO parte din padurarii si politistii din Valcea fac echipa cu hotii de lemneGrupul Schweighofer - un exemplu in ceea ce priveste protejarea padurilor virgineRomanii din sudul tarii sunt nevoiti sa se incalzeasca cu lemne din BulgariaJumatate din fondul forestier national este detinut de catre statCriza lemnelor de foc este adancita de PSDSute de voluntari au plantat in Timisoara 3000 de copaciProducatorii romani de mobilier din lemn vor sa exporteProducatorii de mobila din lemn au strategii coerente de exportUn nou incendiu la Kronospan SebesLemnul de foc este tot mai scump si mai greu de gasitSituatie de alerta: incediile de padure din zone intregi din Europa si America au facut scrum vegetatia si fauna

Termenul pentru Prima impadurire a fost prelungit pana pe 17 noiembrie

Castigatorii Burselor Schweighofer

Compensatii in bani pentru proprietarii de paduri din zonele protejate

Mobila din lemn masiv - un trend fara varsta

Oamenii n-au lemne de foc, iar autoritatile ard gazul

Industria mobilei - a doua industrie de referinta a Romaniei

Criza de lemne de foc loveste in continuare gospodariile

Furtunile au distrus suprafete intregi de padure in toata tara

Mobilierul din lemn - tendinte favorabile la nivel global

8,2 milioane de metri cubi de lemn din 45.000 de hectare au fost pusi la pamant de furtuni in Polonia

A 38-a editie gazduita de targurile FIMMA-MADERALIA va avea loc in februarie 2018

Evenimentul principal din Africa de Nord pentru lemn si masinarii de prelucrarea lemnului

Brunell - Marile incendii cresc preturile pentru cherestea in America

In ciuda interdictiei cheresteaua continua sa treaca frontiera

Cheresteaua si casele din lemn pe trendul crescator al pietei imobiliare

In Brazilia, piata de cherestea si produse din lemn este in crestere

Studiu SUA - cresterea de 12% a suprafetelor impadurite datorita industriei lemnului

Piata globala de cherestea si produse din lemn

Arhitectii incep sa prefere utilizarea lemnului in constructii

ChinaWoodExpo editia a 4-a 2017

Exploatarea forestiera este la minimele istorice in Elvetia

Constructii din lemn de pana la 18 etaje in America de Nord

O noua biserica spectaculoasa realizata din lemn

Peste 24.000 de hectare de paduri din Romania au intrat in patrimoniul UNESCO

7 case din lemn vechi de 100 de ani construite in judetul Gorj

Taxele pentru 2018 raman incerte

China construieste primul oras padure in lupta impotriva poluarii

Forestry Wood 2017 Bruxelles Agro & Food

Construit din lemn - primul sat plutitor din Romania

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

La Directia Silvica Maramures se fac deja planuri si socoteli pentru campania de reimpadurire. Si in acest an au fost identificate zonele care vor beneficia de regenerare, suprafete ale Directiei Silvice, dar si proprietati private administrate de aceasta.

"La inceputul primului an calendaristic se fac primele expertize tehnice in ceea ce inseamna suprafetele de regenerat pentru anul in curs. Directia Silvica Maramures a facut aceste calcule si au reiesit 771 de hectare care vor fi regenerate in anul 2016 si as defalca aceasta suprafata pe fond forestier administrat de catre Regia Nationala a Padurilor, fond forestier de stat, 639 de hectare si fond forestier cu contract de administrare, proprietar fiind altul decat statul roman. Ne gandim la composesorate, parohii, unitati administrativ teritoriale pe suprafata de 132 de hectare. Ca si o concluzie, suprafata ce va fi regenerata in anul 2016 va fi de 771 de hectare", a declarat Mihai Lesan, purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Maramures.

Puietii necesari pentru aceasta ampla operatiune au fost deja produsi in pepinierele proprii, astfel ca, in loc sa cumpere, Directia are un excedent pe care il va valorifica ulterior.

"Odata cu calculul acestei suprafete s-a facut si calculul tehnic pe specii a necesarului de puieti forestieri. Directia Silvica Maramures este directie mare, o directie cu o amplitudine ecologica foarte mare. Prin cele 89 de pepiniere proprii a produs, pentru anul 2016, 12 specii diferite de puieti forestieri. Ca si necesar de impadurit vorbim de 1.588.000 de puieti dintr-un total de 2.192.000 de puieti produsi in anul 2016. Facem cu aceasta ocazie un apel persoanelor fizice, persoanelor juridice care detin teren sau padure si vor sa-si regenereze suprafetele anuntam public faptul ca Directia Silvica Maramures in anul 2016 are un excedent de puieti de molid de 548.000, un excedent de puieti de brad de 196.000, iar in zona de campie avem un excedent de puieti de salcam. Dupa ce ne facem impaduririle noastre, acesti puieti pot fi achizitionati contra-cost de catre cei care doresc", a mai spus Lesan.


Sursa: actualmm.ro
1 februarie 2016