afacerilemn/woodbusinessportal

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
23 Septembrie 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!BIFE-SIM 2018 in casa noua!Lemnul de foc pentru populatie se va scumpiSuprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumiiCum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 aniAsia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnuluiConform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mitMaramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegaleIn timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile crescParlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lorMafia lemnului are radacini in NeamtHolzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationaleCum sunt platiti angajatii din industria lemnuluiCum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratoriSe semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnuluiTargul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrieFrumusetea si utiltatea paletilor din lemnUn camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea PraidCondamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnului

Holzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegaleSablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemnLocuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de focCine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distrugeCum poti proteja pardoseala de exterior din lemnProprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietatiAlt padurar anchetat de politistiPadurile europene ocupa aproximativ jumatate din suprafata continentuluiPiscina din lemn - noua moda intalnita la pensiunile din muntii ApuseniDrone pentru monitorizarea padurilor, realizate la Cluj

Numere false utilizate in furtul de material lemnos

Amenjarea gradinii - cum trebuie sa arate mobilierul potrivit

Doi tineri duc peste hotare afacerea parintilor - realizarea de case din lemn

Codul Silvic - intr-o continua schimbare

Exploatari ilegale intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Moldovita

Sectorul forestier trebuie salvat - noi masuri propuse

Saptamana aceasta s-au desfasurat o serie de activitati pentru prelucrarea lemnului si silvicultura

Unde se duc padurile din tara?

Asociatia Administratorilor de Paduri a stabilit planul pentru 2018

Bile de Sticla pentru Durificare si Curatare Suprafete

Hornbach vinde in continuare lemn taiat ilegal, conform Declic

Centralele pe peleti - alternativa economica si ecologica pentru centralele clasice

O noua metoda de masurare a masei lemnoase- promovata de 2 studenti

Aproape 400 de hectare din Padurea Baneasa sunt scoase la vanzare pe OLX

Cel mai poluat oras din Europa a construit in 6 ani prima padure verticala din lume

Politistii sunt umiliti in instanta de catre localnicii amendati

Cum a disparut lemnul taiat din evidentele Consiliului Judetean?

Castigurile din vanzarea ilegala de lemn incurajeaza hotii sa continue, in ciuda amenzilor

Politist amenintat cu toporul de catre un barbat ce transporta lemn ilegal

Care este cea mai performanta companie de prelucrare a lemnului din Romania?

Holzindustrie Schweighofer isi dezvolta activitatea in Germania

Judetul Suceava - numar in scadere a delictelor silvice

Teatrul Hardelot din Franta - cea mai buna capodopera arhitecturala din lemn

Lemnul de foc, sursa regenerabila - mai scump decat gazul, sursa neregenerabila

Noile masuri pentru o industrie sustenabila a lemnului

De ce marile jafuri de lemne nu sunt depistate la fel de repede, precum cele minore?

Camera Deputatilor urmeaza sa decida soarta padurilor virgine

Problema lemnului de foc este criticata aspru de Partidul Ecologist Roman

Situatia lemnelor de foc - in continuare sub semnul intrebarii

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

La Directia Silvica Maramures se fac deja planuri si socoteli pentru campania de reimpadurire. Si in acest an au fost identificate zonele care vor beneficia de regenerare, suprafete ale Directiei Silvice, dar si proprietati private administrate de aceasta.

"La inceputul primului an calendaristic se fac primele expertize tehnice in ceea ce inseamna suprafetele de regenerat pentru anul in curs. Directia Silvica Maramures a facut aceste calcule si au reiesit 771 de hectare care vor fi regenerate in anul 2016 si as defalca aceasta suprafata pe fond forestier administrat de catre Regia Nationala a Padurilor, fond forestier de stat, 639 de hectare si fond forestier cu contract de administrare, proprietar fiind altul decat statul roman. Ne gandim la composesorate, parohii, unitati administrativ teritoriale pe suprafata de 132 de hectare. Ca si o concluzie, suprafata ce va fi regenerata in anul 2016 va fi de 771 de hectare", a declarat Mihai Lesan, purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Maramures.

Puietii necesari pentru aceasta ampla operatiune au fost deja produsi in pepinierele proprii, astfel ca, in loc sa cumpere, Directia are un excedent pe care il va valorifica ulterior.

"Odata cu calculul acestei suprafete s-a facut si calculul tehnic pe specii a necesarului de puieti forestieri. Directia Silvica Maramures este directie mare, o directie cu o amplitudine ecologica foarte mare. Prin cele 89 de pepiniere proprii a produs, pentru anul 2016, 12 specii diferite de puieti forestieri. Ca si necesar de impadurit vorbim de 1.588.000 de puieti dintr-un total de 2.192.000 de puieti produsi in anul 2016. Facem cu aceasta ocazie un apel persoanelor fizice, persoanelor juridice care detin teren sau padure si vor sa-si regenereze suprafetele anuntam public faptul ca Directia Silvica Maramures in anul 2016 are un excedent de puieti de molid de 548.000, un excedent de puieti de brad de 196.000, iar in zona de campie avem un excedent de puieti de salcam. Dupa ce ne facem impaduririle noastre, acesti puieti pot fi achizitionati contra-cost de catre cei care doresc", a mai spus Lesan.


Sursa: actualmm.ro
1 februarie 2016