afacerilemn/woodbusinessportal

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
17 Decembrie 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

O suta de stejari au fost plantati la Horezu, in judetul ValceaRomsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, 1,7 milioane metri cubi lemn de focHolzindustrie Schweighofer a facut public primul sau Raport de SustenabilitateUE pregateste masuri drastice impotriva defrisarilor din RomaniaLemn de foc online prin Directia Silvica VasluiCe mobilier alegi pentru a fi in pas cu modaSalariul mediu net a crescut la 2.688 lei10.000 de mc de lemn a fost furat, in ultimii patru ani, din padurile de pe Valea LotrioareiProtest fata de proiectul de aprobare a defrisarii a peste 56 de hectare de padure in comuna Certeju de SusJYSK Romania dubleaza suprafata de padure plantata la SotangaDirectia Silvica Suceava scoate la vanzare o cantitate de 69.463 de metri cubi de lemn de focPlanteaza in Romania: 10 noiembrie - 24 noiembrie 2018Metoda uluitoare prin care se fura lemne cu acteMinisterul Apelor si Padurilor a anuntat ce se intampla cu 21.000 de hectare de paduri virgine si cvasi-virgineLemnul de foc s-ar putea ieftini de la 1 ianuarie 2019Directorul general al Holzindustrie Scweighofer Romania despre TIMFLOW, sistemul de prevenire al taierilor ilegaleLipsa fortei calificate de munca incepe sa se faca simtita si in sectorul silvicAdunarea generala a Asociatiei Administratorilor de Paduri din RomaniaWorkshop cu cei 16 finalisti selectati in cursa internationala pentru bursa oferita de Fundatia KronospanHolzindustrie Schweighofer a organizat o noua consultare publica, la RadautiPeste 85% din productia de mobila romaneasca merge la exportMarele jaf din paduri, incurajat de GuvernAlba: exporturi in valoare de 1,3 miliarde euroZeci de hectare de paduri virgine din Sibiu au fost taiate ilegalPretul lemnului se tot dubleaza, de la un an la altul...Suceava: transporturi ilegale de lemnForest Guardians - o noua aplicatie pentru a descoperi taierile ilegale de paduriGuvernul este incapabil sa rezolve problema lemnelor de focRomsilva acuzata de complicitate la defrisarile padurilor virgineFurtul masiv de lemne din Romania afecteaza grav industriaMasuri de diminuare a crizei lemnului de foc pentru populatie

In timp ce Austria vinde busteni in Romania, Romania exporta mobila de lux

EXPO MOBILA 1 noiembrie - 4 noiembrie 2018

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

BIFE-SIM 2018 in casa noua!

Lemnul de foc pentru populatie se va scumpi

Suprafetele de paduri sunt in expansiune in tarile bogate ale lumii

Cum s-au extins culturile de salcie energetica chiar si de 10 ori in ultimii 3 ani

Asia, SUA si Europa - tendinte in ceea ce priveste industria lemnului

Conform IFN, sloganul "ramanem fara paduri" este un mit

Maramuresul ramane si anul acesta in topul taierilor ilegale

In timp ce exporturile de lemn si pluta scad, importurile cresc

Parlamentul este presat de marii procesatori de lemn sa modifice un articol in favoarea lor

Mafia lemnului are radacini in Neamt

Holzindustrie Schweighofer - in vizorul procurorilor

25 de activisti au spus stop exploatarilor in parcurile nationale

Cum sunt platiti angajatii din industria lemnului

Cum a ajuns lemnul sa declanseze un razboi intre autoritati, proprietari si prelucratori

Se semnaleaza un posibil blocaj pe piata lemnului

Targul international de mobila BIFE SIM se deschide pe 12 septembrie

Frumusetea si utiltatea paletilor din lemn

Un camion de 13 tone incarcat cu cherestea a luat foc in localitatea Praid

Condamnati penal in urma actiunilor de evaziune fiscala intreprinse la o firma din industria lemnuluiHolzindustrie Schweighofer - investitie de peste 1 milion de euro pentru lupta impotriva taierilor ilegale

Sablarea cu grit abraziv, solutia optima pentru curatarea suprafetelor de lemn

Locuitorii din Sacele au depus deja cererile pentru lemne de foc

Cine ar fi trebuit sa protejeze padurea, de fapt o distruge

Cum poti proteja pardoseala de exterior din lemn

Proprietarii de paduri din Iasi nu au voie sa intre pe propriile proprietati

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

La Directia Silvica Maramures se fac deja planuri si socoteli pentru campania de reimpadurire. Si in acest an au fost identificate zonele care vor beneficia de regenerare, suprafete ale Directiei Silvice, dar si proprietati private administrate de aceasta.

"La inceputul primului an calendaristic se fac primele expertize tehnice in ceea ce inseamna suprafetele de regenerat pentru anul in curs. Directia Silvica Maramures a facut aceste calcule si au reiesit 771 de hectare care vor fi regenerate in anul 2016 si as defalca aceasta suprafata pe fond forestier administrat de catre Regia Nationala a Padurilor, fond forestier de stat, 639 de hectare si fond forestier cu contract de administrare, proprietar fiind altul decat statul roman. Ne gandim la composesorate, parohii, unitati administrativ teritoriale pe suprafata de 132 de hectare. Ca si o concluzie, suprafata ce va fi regenerata in anul 2016 va fi de 771 de hectare", a declarat Mihai Lesan, purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Maramures.

Puietii necesari pentru aceasta ampla operatiune au fost deja produsi in pepinierele proprii, astfel ca, in loc sa cumpere, Directia are un excedent pe care il va valorifica ulterior.

"Odata cu calculul acestei suprafete s-a facut si calculul tehnic pe specii a necesarului de puieti forestieri. Directia Silvica Maramures este directie mare, o directie cu o amplitudine ecologica foarte mare. Prin cele 89 de pepiniere proprii a produs, pentru anul 2016, 12 specii diferite de puieti forestieri. Ca si necesar de impadurit vorbim de 1.588.000 de puieti dintr-un total de 2.192.000 de puieti produsi in anul 2016. Facem cu aceasta ocazie un apel persoanelor fizice, persoanelor juridice care detin teren sau padure si vor sa-si regenereze suprafetele anuntam public faptul ca Directia Silvica Maramures in anul 2016 are un excedent de puieti de molid de 548.000, un excedent de puieti de brad de 196.000, iar in zona de campie avem un excedent de puieti de salcam. Dupa ce ne facem impaduririle noastre, acesti puieti pot fi achizitionati contra-cost de catre cei care doresc", a mai spus Lesan.


Sursa: actualmm.ro
1 februarie 2016