afacerilemn/woodbusinessportal

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Afacerilemn.ro > Articole & Stiri
21 Februarie 2018
Autentificare utilizator
UtilizatorUtilizator
ParolaParola
nu aveti inca parola?
Articole & Stiri Articole & Stiri

Jandarmii sunt neputinciosi in fata furturilor de lemnProprietarii de paduri risca sa fie batuti pe propriile terenuriUn nou tip de lemn, la fel de tare ca otelulUn sat devastat de taieri ilegale de copaci face apel la Organizatia "Salvati padurile"Masura de silvometru, benefica sau nu pentru proprietarii de paduri?Ikea isi mareste suprafata forestiera prin achizitia primelor paduri din SUAUnde sunt padurile de acum 6000 de ani?Deces in padure, din cauza taierii unui arboreBionergy nu mai poate furniza sucevenilor caldura si apa calda pentru multa vremePrimul smartphone din lume cu carcasa si incarcator din lemn este fabricat in RomaniaArbori taiati din Parcul Natural Putna, din cauza marcarii eronateCu padure in proprietate, dar fara lemneChina este cea mai mare tara producatoare si comerciala cu produse silviceAmendata pentru ca a avut "tupeul" sa sune de 2 ori la 112 pentru ca a sesizat transporturi ilegale cu lemnUn bistritean iesit la pensie da nastere unor jucarii din lemn impresionanteAnul trecut, Romania si-a redus exporturile de lemn si pluta, comparativ cu 2016Ucis de un copac, in timp ce aduna lemne pe raza unui ocol silvicO noua campanie de constientizare a efectelor taierilor ilegale de arbori15 procese au fost castigate de Directia Silvica Suceava, in defavoarea unitatilor de cultAutoritatile vor sa taie padurea din Sarmisegetuza Regia, intinsa pe mai mult de 17 hectareFabrica de prelucrare a lemnului din Reghin se asteapta la cifra de afaceri de 190 milioane de euro25.000 de hectare de padure vor fi plantati din martie in nordul AnglieiFrati prinsi de politisti, in timp ce incercau sa scoata ilegal lemn din padureArhitectii ajuta la pastrarea identitatii Maramuresului istoricIn 2017, Romsiva a plantat puieti forestieri cu 8% peste programul anual prestabilitCum a fost pacalit un om de afaceri la o licitatie organizata de RomsilvaO multime de amenzi in urma controalelor la regimul silvicSectorul forestier se afla in prag de faliment - sunt necesare modificari urgenteHectarele de padure din Retezat revendicate de o familie austriaca starnesc contoverse15 perchezitii domiciliare in Dambovita din cauza taierilor ilegale de lemneTrimis in judecata pentru ca a ajutat un ocol silvic sa preia teren forestier din proprietatea a 3 comune

INS a publicat bilantul taierilor de paduri pentru 2016

Holzindustrie Schweighofer acorda burse pentru sprijinirea celor mai buni studenti

Avocata trimisa in judecata pentru complicitate la luare de mita

Actiuni noi pentru depistarea si pedepsirea ilegalitatilor silvice in Maramures

Craioveni in inchisoare pentru falsificare de documente, in obtinerea ilegala de paduri

Proprietarii de paduri nu sunt interesati de serviciile gratuite de paza oferite de stat

FIMMA-MADERALIA te asteapta in februarie la cea de-a 38-a editie

Exporturile de lemn - in top in judetul Covasna

De ce ar trebui sa alegi brichetele din lemn in locul combustibililor clasici

Romania este importator net de busteni

Noi drumuri forestiere in Brasov

Avem nevoie de o centura verde in jurul Capitalei si noi o distrugem

Controverse in ceea ce priveste lemnul de foc in Romania

Ministrul Apelor si Padurilor si-a dat demisia

Unde a condus scumpirea lemnelor de foc

Hotii de lemne iau in gluma amenzile

Venituri neafectate de modificarile legislative la Holzindustrie Schweighofer

Bilantul pe 2017 in ceea ce priveste cantitatile de lemn confiscate in Mures

Gabriela Firea si Dan Tudorache vor sa taie padurea Baneasa in doua

Strivit de utilaj la locul de munca

Mobilierul din lemn de stejar - o alegere perfecta

Producatorii de mobilier vor sa se extinda si pe piata externa

Cum solutionam criza lemnelor de foc? - o problema din ce in ce mai acuta

Trei munti au fost retrocedati ileagal de o sigura companie

Casa mobila si ecologica - un trend ce ia amploare

Infractiuni de fals la o societate din industria lemnului

Brazi confiscati si in Harghita

Tineri de 23 si 19 ani, prinsi de politisti in timp ce sustrageau brazi

Paulownia - arborele cu cea mai rapida crestere din lume

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

Aproape 800 de hectare de padure vor fi reimpadurite de Directia Silvica Maramures in acest an

La Directia Silvica Maramures se fac deja planuri si socoteli pentru campania de reimpadurire. Si in acest an au fost identificate zonele care vor beneficia de regenerare, suprafete ale Directiei Silvice, dar si proprietati private administrate de aceasta.

"La inceputul primului an calendaristic se fac primele expertize tehnice in ceea ce inseamna suprafetele de regenerat pentru anul in curs. Directia Silvica Maramures a facut aceste calcule si au reiesit 771 de hectare care vor fi regenerate in anul 2016 si as defalca aceasta suprafata pe fond forestier administrat de catre Regia Nationala a Padurilor, fond forestier de stat, 639 de hectare si fond forestier cu contract de administrare, proprietar fiind altul decat statul roman. Ne gandim la composesorate, parohii, unitati administrativ teritoriale pe suprafata de 132 de hectare. Ca si o concluzie, suprafata ce va fi regenerata in anul 2016 va fi de 771 de hectare", a declarat Mihai Lesan, purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Maramures.

Puietii necesari pentru aceasta ampla operatiune au fost deja produsi in pepinierele proprii, astfel ca, in loc sa cumpere, Directia are un excedent pe care il va valorifica ulterior.

"Odata cu calculul acestei suprafete s-a facut si calculul tehnic pe specii a necesarului de puieti forestieri. Directia Silvica Maramures este directie mare, o directie cu o amplitudine ecologica foarte mare. Prin cele 89 de pepiniere proprii a produs, pentru anul 2016, 12 specii diferite de puieti forestieri. Ca si necesar de impadurit vorbim de 1.588.000 de puieti dintr-un total de 2.192.000 de puieti produsi in anul 2016. Facem cu aceasta ocazie un apel persoanelor fizice, persoanelor juridice care detin teren sau padure si vor sa-si regenereze suprafetele anuntam public faptul ca Directia Silvica Maramures in anul 2016 are un excedent de puieti de molid de 548.000, un excedent de puieti de brad de 196.000, iar in zona de campie avem un excedent de puieti de salcam. Dupa ce ne facem impaduririle noastre, acesti puieti pot fi achizitionati contra-cost de catre cei care doresc", a mai spus Lesan.


Sursa: actualmm.ro
1 februarie 2016